Wat brengt 2018 voor Fär?

#ikluisterbelgisch-eindejaarsspecial

Elice Spillebeen

't Is gebeurd, het eerste #ikluisterbelgisch-jaar is voorbij gevlogen. Daarom: Vijf weken lang, vijf #ikluisterbelgisch-artiesten die dit jaar de spotlight veroverden over hun 2017 én hun tips voor 2018.

Fär bracht dit jaar niet alleen hun debuutplaat Salute uit, de band mocht ook het podium delen met enkele grote namen uit onze underground scène: CHVE en Wiegedood. Daarnaast kon je hen ook aan het werk zien in enkele kleinere zalen in België. 2017 is het jaar waarin Fär uit hun duistere grot kroop, en zich wist te profileren binnen de zwarte underground-scène van ons Belgenland.

Dé Belgische plaat van 2017?

Tim De Gieter & An-Sofie De Meyer: "Mass VI van Amenra. We hebben lang uitgekeken naar die plaat en draaiden hem inmiddels grijs. Amenra raakt ons op een manier dat geen enkele andere band doet. Het is een verhaal waar wij volledig in mee zijn, toch op onze manier." 

Welke andere Belgische artiest gaat potten breken in 2018?

"Absoluut Onmens. Dat is de band van onze drummer Bert Minnaert (ook wel gekend als Sigfried Burroughs) en zij brengen in 2018 een nieuwe plaat uit. Wij vinden het alvast een beestige plaat die been- maar dan ook echt- beenhard zal klinken." 

Persoonlijk muzikaal hoogtepunt?

"Ons hoogtepunt uit 2017 was absoluut de release van onze eerste plaat Salute. Het heeft ons letterlijk bloed zweet en (veel) tranen gekost maar we zijn er geraakt, en we zijn ook wel trots op wat we gemaakt hebben. Het is natuurlijk een momentopname en nu zouden we alles helemaal anders aanpakken, maar het vat dit jaar mooi samen voor ons. We kunnen die plaat binnen 30 jaar nog eens vastpakken en ik denk dat we daar ongelofelijk trots op mogen zijn. 

Naast de release van onze plaat hebben we ook de kans gekregen om in november in de box van de Ancienne Belgique te spelen met heel wat mensen die ons nauw aan het hart liggen. Het was een fantastische tweedaagse met zowel de release van Amenra als wij die in de AB samen mochten spelen met o.a. Wiegedood, CHVE, Syndrome,… . " 

Wat brengt 2018 voor Fär?

"Om te beginnen spelen we op 20 januari in Doornroosje in Nijmegen, daar kijken we enorm naar uit. Daarnaast zijn we hard aan nieuwe nummers aan het werken zodat we onze fans volgend jaar nieuwe dingen kunnen voorschotelen. We zijn in 2017, denken we, enorm gegroeid zijn, en willen die groei in 2018 graag voortzetten."

 

Ook in 2018 blijven we op zoek gaan naar jong Belgisch talent! Ken je dus of ben je zelf jong Belgisch muzikaal talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via #ikluisterbelgisch