Wat brengt 2018 voor Newmoon?

#ikluisterbelgisch-eindejaarsspecial

Elice

2017 nadert zijn einde, net als het eerste #ikluisterbelgisch-jaar. Daarom: Vijf weken lang, vijf #ikluisterbelgisch-artiesten die dit jaar de spotlight veroverden over hun 2017 én hun tips voor 2018.

In de tweede aflevering: de doorbraak van het jaar binnen de Belgische shoegaze, Newmoon.

Newmoon kon je dit jaar uitgebreid aan het werk zien op eigen bodem. Zo speelden ze shows in NEST en Trix, verzorgden ze het voorprogramma van niemand minder dan Editors in de AB en stonden ze op de wei van Pukkelpop en Cactusfestival. Ook wie dit jaar toevallig in het buitenland verbleef, had geen excuus hen niet te zien, want de mannen trokken op tour doorheen Europa, waar ze optraden in het voorprogramma van enkele internationale bands waaronder Single Mothers. Newmoon, de Belgische shoegazeband van 2017? Dat mag je wel stellen! Tijd voor een babbel met zanger/gitarist Bert Cannaerts.

Dé Belgische plaat van 2017? 

Bert Cannaerts: "FFF van Crowd Of Chairs vind ik een steengoede plaat. Ik ben een enorme fan van bands die zonder compromis hun ding doen en Crowd Of Chairs is daar in ons land misschien wel het beste voorbeeld van. Ook We Have Been So Terribly Betrayed van Partisan is een absolute aanrader. Zij slagen erin om een genre zoals postpunk toch fris en interessant te houden."

Welke andere Belgische artiest gaat potten breken in 2018?

"Absoluut Teen Creeps. Hun debuut is gepland voor 2018 en die plaat wordt écht goed. Wat ik tot nu toe al gezien en gehoord heb is echt cool. Zeker eentje voor de lijstjes van 2018!"

Persoonlijk muzikaal hoogtepunt?

"Afgelopen jaar was een vreemd jaar voor Newmoon. We hebben een aantal dingen kunnen doen die we nooit voor mogelijk hielden. Onze show op We Are Open in januari was heel speciaal. Trix is een belangrijke plaats voor ons als band dus om daar zo'n show te spelen was een absolute deugd. En uiteraard AB met Editors. Een bijna magische ervaring. Het feit dat we dit kunnen en mogen doen is een hoogtepunt op zichzelf."

Wat brengt 2018 voor Newmoon?

"We zijn de eerste stappen aan het zetten in het schrijven van een tweede plaat. Volgend jaar wordt dus een rustig jaar op gebied van shows en tours. Onze belangrijkste focus wordt het schrijven van nieuwe muziek."

 

Ook in 2018 blijven we op zoek gaan naar jong Belgisch talent! Ken je dus of ben je zelf jong Belgisch muzikaal talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via #ikluisterbelgisch.