Wat brengt 2018 voor WWWater?

#ikluisterbelgisch-eindejaarsspecial

Elice

2017 nadert zijn einde, net als het eerste #ikluisterbelgisch-jaar. Daarom: Vijf weken lang, vijf #ikluisterbelgisch-artiesten die dit jaar de spotlight veroverden over hun 2017 én hun tips voor 2018.

Voor de eerste aflevering: een blik in het jaar van één van de meest besproken vrouwen in de Belgische muziekindustrie dit jaar, het fenomeen WWWater aka Charlotte Adigéry. We zeiden het al in onze allereerste #ikluisterbelgisch-editie: “2017 zou wel eens haar jaar kunnen worden”, en dat werd het ook.

WWWater was één van de revelaties van 2017. Afgelopen zomer mocht ze onder andere het podium van Horst, de Lokerse Feesten en Dour betreden. Later dit jaar kregen we ook haar debuut-EP La Falaise te horen, die uitvoerig werd geloofd. Na dit jaar is ze niet langer een goed bewaard geheim, maar een powerlady om extra hard in het oog te houden! 

Dé Belgische plaat van 2017? 

Charlotte: "Kala Kala van Hong Kong Dong. Het is muziek met als belangrijkste intentie muziek maken, iets wat ik de dag van vandaag vaak mis. Je wordt als artiest zo snel slaaf van de vraag naar tendensen en verwachtingen, dat de liefde en het plezier vaak lijkt te verdwijnen in het proces. Sarah, Boris en Geoffrey van Hong Kong Dong durven wel te exploreren. Bij hen is het duidelijk dat ze zich amuseren, ze hebben smaak en humor." 

Welke andere Belgische artiest gaat potten breken in 2018?

"De Brusselse hiphopgarde gaat hard. Denk aan Zwangere Guy, Le Motel, Lefto... Ze overstijgen de taalgrens en blijven vooral authentiek. Hou je schrap, Roméo Elvis gaat veroveren, tot ver buiten onze landsgrenzen."

Persoonlijk muzikaal hoogtepunt?

"Onze show in Nest! Het was onze eerst headliner show die een volledige zaal vulde. Een thuismatch kan soms moeilijker zijn, maar bij deze was dat niet het geval. Hij zat er echt boenk op. Ik heb die avond echt veel liefde gevoeld."

Wat brengt 2018 voor WWWater?

"Veel nieuwe muziek én een geëvolueerde liveshow."

 

Ook in 2018 blijven we op zoek gaan naar jong Belgisch talent! Ken je dus of ben je zelf jong Belgisch muzikaal talent dat moet ontdekt worden? Deel het met ons via #ikluisterbelgisch