"We hebben al gespeeld voor 5 man en een paardenkop"

Interview: Intergalactic Lovers

Dylan

Intergalactic Lovers - Islands

Ze klinken opnieuw in het Belgische muzieklandschap en wij luisteren aandachtig. Maarten en Brendan van Intergalactic Lovers praten over hun nieuwe plaat, de tour, hun publiek en hometown Aalst.

Een hechte machine

Waarom zouden we Little Heavy Burdens moeten kopen?

Brendan Corbey: "Onze vorige plaat was al vrij succesvol. Nu hebben we diezelfde sound proberen te bereiken, maar we hebben het wat complexer en karaktervoller gemaakt."

Maarten Huygens: "Ik vind  dat je de plaat gewoon moet kopen, beluisteren en je laten overtuigen."

Welke positieve commentaar is jullie tot nu toe het meest bijgebleven?

Maarten: "Via Studio Brussel heb ik gehoord dat ze onze plaat sterker en volwassener vonden dan de vorige. Daar was ik wel blij mee."

Brendan: "Mij is me vooral bijgebleven dat ze onze plaat consistenter vonden. Dat doet wel deugd, want het is exact het doel dat we voor ogen hadden."

Jullie bestaan ondertussen zes jaar, wat is er allemaal al veranderd tegenover dat beginnende groepje uit 2008?

Brendan: "We hebben al wat meer gezien, wat meer meegemaakt en dat maakt ons tot een hechte machine."

Maarten: "Dat vertaalt zich ook in de live-performances. We hebben nu wat meer vertrouwen in onszelf en staan sterker op het podium, ook al kan Lara (Chedraoui, zangeres, red.) soms nogal awkward dansjes doen. (lacht)"

Dansen met lederhosen

Jullie spelen meer dan 30 buitenlandse shows, onder andere in Duitsland en Nederland, wat zijn jullie ambities?

Maarten: "We gaan stap voor stap. De laatste tijd beginnen Duitsland en Nederland zich meer te openen en dus focussen we ons daar op. We zien wel waar we uitkomen."

Brendan: "Hoe verder je gaat touren, hoe hoger het kostenplaatje wordt. Duitsland is ook heel verschillend van België. Het duurt langer vooraleer je muziek zich verspreidt. Zo is het al eens voorgevallen dat we moesten spelen voor vijf man een een paardenkop. (lacht)"

Hoe zou je jullie publiek omschrijven?

Brendan: "Het gaat van 16-jarigen tot 60-jarigen. We spreken veel verschillende soorten mensen aan. Dat vind ik zo positief aan de muziek die wij maken, het is werkelijk muziek geschikt voor alle leeftijden."

Oilsjt Carnaval

Jullie zijn van Aalst en volgend weekend is het daar carnaval. Hoe gaan jullie je verkleden?

Maarten: "(Lacht) Ik ga enkel zondag, maar ik weet nog niet goed wat ik ga aandoen, het zal allemaal wat lastminute moeten gebeuren."

Brendan: "Normaal doe ik dat ieder jaar, maar helaas, dit jaar kan ik er niet bij zijn."

Intergalactic Lovers spelen nog een uitverkocht optreden in de Handelsbeurs van Gent en in het Depot van Leuven waar nog tickets voor verkrijgbaar zijn. Ook kan je ze nog aan het werk zien op het Dour festival.