Weetjes van de week

Kardashian clan - Stromae - JIM

Inge

Een awkward first date op de weekendplanning? Of moet je kermistaart gaan eten bij de schoonmama? Wij zorgen voor voldoende gesprekstof die jou dé gangmaker van het gezelschap maakt. Je hebt de keuze uit:

De Kardashian-Jenner Dynastie

Het Amerikaanse equivalent van het koningshuis: de Kardashian-clan. Ze overheersen als vanouds (dagelijks) de headlines. Maar deze week bewoog er meer dan een perfecte selfiepose. Kim, Kloé, Kourtney, Kendall én Kylie lanceerden hun eigen app (die laatste stoot haar (half)zussen van de troon met 74% van de downloads). Schoonbroer Kanye West stelde dan weer zijn tweede collectie voor op de New York Fashion Week. Anna Wintour (Mevrouw Vogue) zat met Kanyes eega en kleine op de front row. Al was niet iedereen overtuigd van Mr. West zijn creaties.

 

Stromae doet het weer

De King of Videoclips. Wij maakten een tijdje geleden al een lijstje met Stromaes best of van videoclips (stiekem gewoon al-le-maal). Deze week verraste hij met een nieuw pareltje. Quand c'est? toont een akelig goede choreografie die de strijd tegen kanker verbeeldt. De views stoten door tot de miljoenen. Beligës trots is niet enkel een begenadigd zanger-verteller, hij schiet ook iedere keer weer raak in ons (muzikale) hart.

 

JIM stopt ermee

"In een tijdperk waar de #hashtag zegeviert, is het ook weer niet zo verwonderlijk dat de jongerenzender de handdoek in de ring gooit." Zo redeneerden wij daags na dit nieuws. Absoluut waar: nieuwe tijden, nieuwe gewoontes. Toch onthouden we het onweerstaanbare jeugdsentiment dat aan JIM verbonden blijft.