What to do in Leuven: Het Groot Verlof

Status Quo - Selah Sue - Magnus - The Scabs - ...

Het Groot Verlof

Shauni Lowet

Het Groot Verlof

  • Oude Markt
  • 20 jul tot 04 aug 2016
Google maps
location

Deze zomer staat er heel wat fijne muzikaliteit en feestgedruis op de agenda in Leuven. Het Groot Verlof pakt uit met twee muziekavonden, waar onder andere Status Quo en Selah Sue de Oude Markt in vuur zullen zetten. En wat is er beter dan tijdens de verlofmaanden te genieten van enkele muzikale kleppers? BILL zet de twee avonden van Het Groot Verlof op een rijtje. 

Rocken à volonté

Wanneer? woensdag 20 juli

Je mag je op woensdag 20 juli meer dan ooit een stevige rockavond verwachten. Op het programma: Status Quo, The Scabs, De Mens en The Kids

Status Quo

Beschouw Status Quo gerust als een band die geschiedenis schreef. Zo zijn Whatever You WantDown Down en Wanderer steeds parels van eigen makelij. De Britse rockband bestaat al sinds 62 en creëerde al heel wat platen. Op 20 juli helemaal live te aanschouwen in hartje Leuven.

The Scabs

De band rond Guy Swinnen bracht in 2015 voor het eerst in twintig jaar een nieuw album in de winkelrekken. Ways of the Wild Heart kwam meteen op nummer 1 binnen in de Ultratop. Stoom je maar klaar voor een mix van klassiekers en nieuw materiaal.

De Mens

De Belgische rockgroep De Mens staat garant voor een hoop Nederlandstalige nummers. De band bestaat al zo'n twintig lentes, maar sinds afgelopen jaar mocht toetsenist David Poltrock zich aan de band toevoegen. Kom zeker meegenieten van de vele hits en die laatste plaat Nooit Genoeg

The Kids

The Kids zijn niet één van de minste van Belgische bodem. Zo scoorde hun debuutalbum het tot één van de beste punkalbums aller tijden. Herkennen doe je de band steevast van hun monsterhit There Will Be No Next Time.

 

Muzikale kleppers

Wanneer? Donderdag 4 augustus

Op 4 augustus laten niemand minder dan Belgische muzikale kleppers Selah Sue, Magnus en Alice On The Roof hun hits weerklinken op de Oude Markt.

Selah Sue  

Met Leuvense roots en een akoestische gitaar trekt de soulzangeres tegenwoordig de wereld rond met haar tweede langspeler Reason. Ze werd ontdekt in het Leuvense Depot en pakte nadien meteen uit met de hits This World en Raggamuffin. Ondertussen is Selah Sue de hits Alone, I Won’t Go For More en Together rijker en stond ze op de grootste festivals waaronder Glastonbury, Sziget en Pinkpop

Magnus

Tom Barman heeft wel enkele muzikale projecten op zijn naam staan. Op 4 augustus zakt hij met zijn dance-electroband Magnus af naar Leuven. Onlangs brachten de heren de plaat Where Neon Goes to Die uit, die ze voor de gelegenheid meebrengen naar de Oude Markt.

Alice On The Roof 

Alice On The Roof is nieuw talent van Waalse bodem. Met haar eerste single Easy Come, Easy Go scoorde ze meteen een nummer 1-hit. Haar debuut-EP volgde snel, waar ze deze zomer de festivals en ook Het Groot Verlof mee zal afschuimen. 

 Info & tickets: www.hetgrootverlof.be