Wie is er bang van kunst?

DAUW

La lluvia collectief

Nathalie Hoes

Foto’s voor Wie is er bang van kunst?

DJ Cleymoore is de headliner op DAUW

  • Stockholm S
  • 20 dec 2013
Google maps
location

Deze vrijdag ziet DAUW het daglicht. Denk grensverleggende muziek en dito visuals. De nieuwe club Stockholm S. op het eilandje is de haven van dit kunstige experiment. BILL praat met organisator Adriaan Severins van collectief la lluvia over "zijn kindje". 

La lluvia is een collectief van tien jonge artiesten die graag verrassen. Een theaterperformance, juwelencollectie, filosofisch essay over de regen.. been there done that.  En nu toveren ze een visuele clubavond uit hun paraplu.

Organisator Adriaan Severins was resident van Petrol en zal als dj Gusano de avond opwarmen. “We willen grensverleggende muziek naar Antwerpen brengen. De Portugese DJ Cleymoore is de ideale headliner voor deze eerste editie. Zijn label Pluie/Noir experimenteert ook met nieuwe muziek en grafische kunsten. Samen met de residents van het Hasseltse Kontrast klopt het plaatje. Onze stijl wordt door sommigen minimal genoemd, maar wij pinnen ons niet vast op een genre.”

Bang van kunst

La lluvia staat bekend om zijn eclectische events met toeters en bellen. Deze keer ligt de focus op de muziek en visuals van Recyclerobot. Zijn werk kon je dit jaar al bewonderen tijdens de Deleting Borders tour van Amatorski. “We willen kunst als iets aangenaams brengen, zonder plat te worden."

"Ik las vorig weekend een interview met Ruth Joos (naar aanleiding van het verdwijnen van Radio 1-programma ‘Joos’, red.). Zij begreep niet dat zoveel mensen bang zijn van kunst, het hoort bij het leven.  Zo denk ik er ook over. Het is helemaal niet onze bedoeling om van DAUW een snobistisch evenenement voor kunststudenten te maken. Het wordt gewoon een fijne avond en iedereen is welkom om te dansen en nieuwe muziek te luisteren.”

Vage kelder met stroboscooop

Stockholm S. is een nieuwe club op het Antwerpse Eilandje. De locatie en de sfeer is voor la lluvia van vitaal belang. “Stockholm heeft nog geen etiket of bepaald publiek. Het is een fijne plek en niet een of andere vage kelder met een stroboscoop. Het surround soundsystem is trouwens top: je wordt echt omringd door de muziek zonder dat je trommelvliezen springen.”

En wat zijn de goede voornemens van Adriaan voor 2014? “Het zou fijn zijn om DAUW om de twee maanden te organiseren. In januari stellen we een nieuw la lluvia lid uit de theatersfeer voor. We overwegen ook om ons aan een huis te verbinden als resident. We willen graag meer onder de mensen aanwezig zijn en niet enkel online.”