Zimmerman bezingt de break-up

Zimmerman

DE Kreun

Eline
Google maps
location

Een tijdje geleden sloegen de mannen van Balthazar hun eigen vleugels uit. Bij bassist Simon Casier resulteerde dat in zijn soloproject Zimmerman. Op donderdag 8 juni is hij aan het werk te zien in De Kreun.

Simon Casier, levensgezel van Noemië Wolfs, speelt niet alleen bij Balthazar maar ook bij Douglas Firs en Senne Guns. Een goed jaar geleden liet hij als Zimmerman zijn eerste single Someday Maybe los op de muziekwereld en eind november kwam zijn debuutplaat The Afterglow uit. Het album is volgens Casier een autobiografische break-up-plaat die gaat over het einde van een relatie en het begin van een nieuwe.

Lenen van Bob Dylan

Het voorbije jaar was Zimmerman al te gast in onder andere de AB, Het Depot en de Amsterdamse Paradiso en nu komt hij naar Kortrijk. Voor de naam van zijn nieuw muzikaal project leende Simon Casier trouwens de echte achternaam van Bob Dylan.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Tommigun. Deze band bracht met Wooden Son al hun derde album uit. Ze omschrijven de plaat als een nieuwe wending in hun muzikale stijl, die een donkerdere toon heeft gekregen.

Alle info over het concert van Zimmerman vind je hier.