Zomeren met muziek en straattheater in Roeselare

Plein Publique

Radio Mano / En Frida ook! / Newen Afrobeat e.a.

Eline Crols
  • Noordhof Roeselare
  • 24 tot 25 jun 2017
Google maps
location

Wie op zoek is naar de zomer, maakt veel kans om die op 24 en 25 juni te vinden in stadspark Noordhof in Roeselare tijdens gratis festival Plein Publique

Straattheaterartiesten, muzikanten en pop-upacts creëren er het hele weekend lang een plek waar iedereen zich thuis voelt. Ook artiesten die ietwat verdwaald lijken op Plein Publique, zijn er meer dan welkom. De volgende drie wil je niet missen:

Sportradio zonder sport

Radio Mano brengt live verslag uit van alle sportevenementen van betekenis. Een langslopende vrouw bijvoorbeeld. Elke beweging van de voorbijgangers leent zich tot een enthousiaste opmerking in voetbalcommentaarstijl. Tussendoor vuren de radiomakers quizvragen af op het publiek en draaien ze verzoekplaatjes. 

>> Wanneer? 25 juni, vanaf 14u30

Huisvrouw on stage

Ook verdwaalde huisvrouw Frida wordt met open armen ontvangen op Plein Publique. Helaas verloopt het festival voor haar iets minder rooskleurig. Ze maakte haar eigen onewomanshow, maar vergat daarbij rekening te houden met het publiek. Ondanks Frida’s vastberaden eigen wil, is En Frida ook! een toegankelijke straattheateract voor en met iedereen. 

>> Wanneer? 25 juni, om 14u45 en 17u30

Van Chili tot Roeselare

Het Chileense Newen Afrobeat stond al op festivals in Brazilië, de VS en Frankrijk. De veertienkoppige band treedt in de voetsporen van afrobeatlegende Fela Kuti en brengt zijn zomerse ritmes nu naar Roeselare. 

 >> Wanneer? 24 juni, om 21u30

Ontdek de rest van het programma hier