Zomervibes in Brussel

Van openluchtcinema's tot parkconcerten

Jelijn Fiers Evy Collard

Deze zomer valt opnieuw heel wat te beleven in Brussel. Omdat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien, zetten wij alvast enkele leuke events op een rijtje.

Van openluchtcinema's tot parkconcerten: alles komt aan bod. Er is absoluut geen excuus om deze zomer in je luie zetel te blijven zitten.

Rooftop parties: Out Loud! 

Geen betere plaats om je te amuseren dan het dakterras van de Beursschouwburg. In juni kan je hier van woensdag tot en met zaterdag terecht voor Out Loud!. Een maand lang gratis films, feestjes en concerten met als bonus een prachtig uitzicht op de stad. De avonden beginnen hier gelukkig vroeg. Vanaf 17 uur kan je al in de bar terecht voor tapas en een heleboel zomerse drankjes. Santé!

Wanneer? 3 tot en met 27 juni.

 

Openluchtcinema met L’Heure d’été

Je wil een filmpje checken maar je hebt écht geen zin om binnen te zitten op een warme zomeravond? Dan is L’Heure d’été het ideale alternatief! Vier weekends lang organiseert Cinema Galeries een openluchtcinema. Ik hoor jullie al denken: een openluchtcinema in België?

Geen zorgen, ook bij regen gaat het evenement door. Dan kan je terecht in de cinemazalen van Galeries. Schijnt het zonnetje? Dan word je verwacht in de sportzone van Brussel Bad, aan het kanaal. Het ideale evenement voor de filmfanaten! Hou zeker de site in de gaten voor de programmatie.

Wanneer? 3 juli tot 9 augustus.

 

Boterhammen in het Park & Feeërieën 

Of je nu werkt of vakantie hebt, iedereen moet eten. Eind augustus doen we dat allemaal gezellig samen tijdens Boterhammen in het Park. Al meer dan twintig jaar komen Belgische muzikanten de middagpauze opfleuren met muziek. In het verleden stonden Yevgueni, Het Zesde Metaal en Raymond van het Groenewoud hier al.

Voor mensen die liever tot 's middags in hun bed liggen, is er ook een avondeditie. Feeërieën verwelkomt iedere avond een artiest op haar podium. Perfect voor wie een gratis concertje in een sprookjesbos wil meemaken.  

Wanneer? 24 tot en met 28 augustus.