Zweedse folk in België

Botanique - Witloofbar

Sumie

Dylan

SUMIE - Show Talked Windows

© (c) Bella Union Records

  • 12 tot 20 dec 2013

Een paar dagen voor Kerstmis, op vrijdag 20 december, speelt Sumie in de Botanique. Vijf redenen waarom ook jij Sumie de moeite waard zal vinden.

1. Zus van Yukimi Nagano

We horen je al denken: "Wie is dit nu weer?" Uiteraard onterecht, want Yukimi is niemand minder dan de frontvrouw van Little Dragon, de Zweedse indiegroep die zich vooral bezighoudt met elektronische muziek. Sumie daarentegen, enkel gewapend met een akoestische gitaar en een porseleinen stem, stelt zich wat minimalistischer op dan haar zus.

2. Afkomstig uit Zweden

Zoals bekend is folk uit Zweden voorbestemd om schitterend te zijn. Het land heeft immers al namen zoals Lykke Li, First Aid KitJosé Gonzalez en The Tallest Man On Earth voortgebracht. 'Nuff said.

3. Ze is relatief (on)bekend

Haar debuutalbum verzamelt goede recensies en mede hierdoor staat ze nu net op het punt om wat meer bekendheid te vergaren. Ga dus kijken om wederom je hipsterstatus te bevestigen. Want zeg nu zelf, wat voelt er beter dan tegen je vrienden te kunnen vertellen: "I knew her before she was cool"?

4. Samenwerking met topmuzikanten

Nils Frahm en Dustin O'Halloran (lid van A Winged Victory For The Sullen) zijn de producers van haar debuutalbum. Wij kunnen de heren zonder scrupules regelrechte pianovirtuozen noemen (luister hier en oordeel vooral zelf). Ze vullen het album dan ook aan met verscheidene piano-interjecties. Sumie heeft hier een mooie samenwerking beet!

5. Authenticiteit troef

Sumie is zo'n artieste die bewust geen gecreëerd imago uitspeelt met haar muziek. Ze straalt een gemeende echtheid uit, iets dat zelden nog aan bod komt in de muziekwereld. Met haar zachte, tedere muziek raakt ze je diep tot in dat middelpunt ter hoogte van je borst. Verwacht fragiliteit, emotionaliteit, maar vooral authentieke schoonheid.