BILL AWARD 2016

 


Hiphoppers, duurzame ontwerpers, slam poets, muzikanten, filmmakers, visual artists... Het wemelt van de creatieve jongelui in Vlaanderen en Brussel. Reden te meer om in 2016 opnieuw de BILL Awards uit te reiken, om jong talent exposure te bieden én hun carrière een boost te geven. 

16 jonge talenten, 4 winnaars

BILL Awards, Say what? Wij selecteerden voor het tweede jaar op rij 16 jonge, veelbelovende artiesten in 4 categorieën (HorenZienDoenSpreken) en nomineerde hen voor een Award. De kandidaten kregen een plaats in de spotlights op onze website. Ook in het BILL Awards magazine (te lezen via deze link) vind je alle genomineerden op een rij.


Online brachten 3120 jongeren hun stem uit; 
Op de campussen kwamen daar nog eens 1263 stemmers bij.

BILL trok in de maanden april en mei langs 19 hogeschool- en universiteitscampussen, om de genomineerden en het magazine letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten. Studenten konden zich er wagen aan een potje live action painting, én stemmen op hun favorieten.

Daarnaast kon er ook online gestemd worden, en werd er een vijfkoppige professionele jury ingeschakeld om over de deelnemers te oordelen. Het ging om vijf voormalige BILL-reporters en zelf ook jonge talenten: 

Lidewij Nuitten (Iedereen Beroemd, VRT), Mare Hotterbeekx (Metro), Fernand Van Damme (De Morgen, Jonge Denkers), Magali Degrande (Het Nieuwsblad / De Gentenaar) en Ine D’hoe (o.a. Steps Magazine). De laureaten van 2016

Op 26 mei werden de winnaars bekend gemaakt, tijdens de slotceremonie in Bar BravoSamira Saleh (Spreken), Brandon Lagaert (Zien), Woodie Smalls (Horen) & Elisa Mol (Doen) zijn dé winnaars van de BILL Awards 2016! 


Naast een award ontworpen door jong talent Simen Lambrecht, ontvangen de winnaars een cheque voor creative consulting ter waarde van zo’n 800 euro bij Crowndog.

Lees hier nog eens de interviews met de winnaars en bekijk de video's. 

In de media? 

Vragen over de BILL Awards? Mail naar redactie@bill.be.