Schrijven voor BILL

BILL, dat ben jij. Versterk ons team van 60 enthousiaste reporters en bepaal mee wat fris, interessant, spannend en absoluut niet te missen is.

Word reporter

BillHeb je journalistieke ambities en wil je de wereld bestormen? Weet jij de leukste plekjes van ’t stad liggen? Ken je de festivalaffiches uit je hoofd? Sta jij als eerste klaar om je tickets te bestellen bij de start van het nieuwe podiumseizoen? Of kriebelt het om met je fototoestel of camera de wereld te vatten?

Dan is BILL de plek die je zocht! Voor jouw enthousiaste werk geven wij professionele omkadering en feedback, vergoeding van onkosten en publicatiemogelijkheden.

Hoe het werkt

Vier keer per jaar (om de 3 maanden) neem je actief deel aan een reportersdag. Tijdens een redactievergadering stellen we een planning op voor de 3 maanden die daarop volgen. We brainstormen over invalshoeken, leuke onderwerpen en verdelen wie wat doet. Je aanwezigheid is dan ook noodzakelijk.

Het aantal artikels, foto's, video's of instagramupdates dat je maandelijks aflevert, is afhankelijk van jouw beschikbare tijd, de actualiteit en de ruimte op de BILL-website. Hoe enthousiast je ook bent, Je kan geen veertien cd-recensies tegelijk schrijven. Zo bewaren we het evenwicht op de website en zorgen we dat alle categorieën een evenwaardige plek krijgen.

Zo ga je aan de slag

Mail journalist(at)cjp.be een proefartikel, fotoportfolio of video waarmee je jouw journalistieke kunnen bewijst en wie weet versterk jij binnenkort onze jongerenredactie.

Veelgestelde vragen:

 • CJP, BILL, European Youth Card, hoe zit dat nu eigenlijk in elkaar?

  Als journalist werk je voor CJP, dat is de organisatie achter de merken BILL en European Youth Card. Je maakt dus artikels, foto’s, video’s in opdracht van CJP voor de website van BILL en/of European Youth Card.

 • Ik zie het helemaal zitten om journalist te worden voor CJP! Wat moet ik daarvoor doen?

  Mail journalist(at)cjp.be een korte voorstelling van jezelf en een proefartikel, fotoreportage of video, waarmee je jouw journalistieke kunnen bewijst. Van zodra wij je e-mail verwerkt hebben, nemen we terug contact met je op.

 • Wat kan ik van CJP verwachten in ruil voor mijn journalistieke inzet?

  Als reporter ontvang je recensie-exemplaren en krijg je persplaatsen bij events. Allemaal gratis en voor niets (in ruil voor leuke artikels, foto's of video's natuurlijk!). Neem je de trein om een concert voor ons mee te pikken? Wij betalen je vervoerskosten terug (ter waarde van een Go Passrit). Bovendien biedt CJP zijn journalisten regelmatig workshops aan. Op deze manier kan je jouw skills blijven verbeteren.

 • Kan ik slechts actief zijn voor 1 rubriek?

  Als CJP-journalist zet je je in voor 1 rubriek. Je bent dus ofwel muziekreporter, ofwel filmreporter, ofwel boekenreporter, ofwel gamereporter, ofwel podiumreporter, ofwel exporeporter ofwel lifestylereporter. Keuze genoeg dus.

  Als Fotograaf en/of videomaker hoef je niet te kiezen. Je kan kiekjes maken voor alle rubrieken en regio’s.

 • Hoelang ben ik CJP-reporter?

  Zolang je maar wil! Maar we verwachten wel een engagement van minimum een jaar. En aangezien CJP voor jongeren tussen de 16 en de 30 jaar is, zal je ook niet eeuwig bij ons kunnen blijven.

 • De CJP-kantoren liggen in Brussel. Moet ik daar vaak zijn?

  De rubrieksvergaderingen vinden vier keer per jaar plaats in het Brussels hoofdkwartier van CJP. Al ben je natuurlijk het hele jaar door welkom.

 • Ik stuurde een proefartikel door, maar kreeg nog geen antwoord.Wat nu?

  We sturen iedereen steeds een antwoord, of je nu kan beginnen als reporter of niet. Als je nog geen antwoord kreeg hebben we je mail waarschijnlijk nog niet verwerkt. Als je artikel werd afgewezen en je hebt nog enkele vragen, kan je nog steeds terecht bij journalist(at)cjp.be.