7 tips voor wie Valentijn maar niks vindt

We helpen je om de veertiende te overleven.

Joke

Heb je alle hoop in de liefde verloren, is cynisme je moedertaal of vind je Valentijn gewoon platte commerce? Hou vol, 14 februari is voorbij voor je het weet. Tracht te overleven met deze tips.

1. Een lekker depressieve avond

De beste kunst wordt gemaakt door mensen die zich slecht voelen, toch? Valentijn vormt dus een rechtstreekse bedreiging voor onze artistieke rijkdom! Tijd voor wat tegengas.

Het Valentijnsfeest voor pessimisten verovert je duistere hart met een show vol poëzie, theater, bijzondere ontmoetingen en muziek.

Of wat denk je van een ode aan de ondraaglijke marteling der liefde en de vreugde van het alleen zijn - door een comedian die sinds mensenheugenis vrijgezel is en een cabaretier die uitzichtloos gevangen zit in een huwelijk?

 

2. Dingen met cava

87%* van alle Valentijnsactiviteiten zijn gewone activiteiten waar 'met bubbels' aan de titel is toegevoegd. Win-win! Je kan er dus net zo goed van profiteren en cava drinken op originele plaatsen. In het S.M.A.K. bijvoorbeeld, of op een alpacaboerderij.

 

3. Bloemschikken voor snelle beslissers

Je kan het onversneden seksisme noemen, maar februari lijkt de enige periode waarin je als man kan leren bloemschikken. Wij begrijpen ook niet waarom. Maar grijp nu je kans, of je moet wéér een jaar wachten.

4. Lachen met andermans miserie

Ruziënde carpoolers, een uit de hand gelopen gedwongen huwelijk of intriges in de parenclub? Kijk naar 6 improspelers die ter plekke hilarische situaties verzinnen. Te herkenbaar? Blijven lachen, of het wordt gênant.

 

5. Een dictee

Wat is de minst romantische activiteit die je kan bedenken? Inderdaad, een dictee. Een Valentijnsdictee godbetert. Zo geniaal dat we het zelf hadden willen bedenken.

 

6. Feesten tot het voorbij is

Ben je stiekem wél een hopeloze romanticus maar heb je gewoon niemand om op date te gaan? Op feestjes met ronkende namen als Love Boat of Crazy in Love kan je die situatie grondig aanpakken.

 

7. Consistente cupido?

Ben je zo'n type dat zegt "voor ons is het elke dag Valentijn"? Dan zit je hier eigenlijk op de verkeerde pagina, sorry. Haters gonna hate.

* Dit cijfer is een ruwe schatting en berust niet op peer-reviewed wetenschappelijk onderzoek.