BILL Awards 2016: What's next voor onze winnaars?

BILL Awards 2016

Lotte

De winnaars van de BILL Awards

De BILL Awards 2016 zitten erop. Vier winnaars gingen naar huis met een mooie prijs en een award om hun nachtkastje mee te sieren. Maar wat brengt de toekomst, welke projecten zijn er op komst en waar kan je hen aan het werk zien? 

Brandon Lagaert

Winnaar: Zien

Brandon ging naar huis met de BILL Award in de categorie Zien. Hij mocht na de uitreiking aan radiozender BRUZZ al eens vertellen over zijn overwinning. "Het kwam nogal onverwacht voor mij. Ik heb op de uitreiking van de BILL Awards enkele interessante mensen ontmoet, het is een duwtje in de goede richting."

Zie Brandon aan het werk:

Volgend najaar trekt hij met dansgezelschap Peeping Tom rond in Europa met de voorstelling Moeder. Met haltes in de Brusselse KVS (tussen 10 en 17 november), de Antwerpse Singel (15 tot 17 december) en C-Mine in Genk (20 december).

Hij richtte ook zijn eigen productiebedrijf Kaiho op, waarin hij zijn liefde voor dans, theater en film kan combineren.

Meer Brandon? Neem hier een kijkje.

Elisa Mol

Winnaar: Doen

De sneakers van Elisa Mol leverden haar een BILL Award op in de categorie Doen. Een jaar geleden lanceerde ze het merk Fiamme. Met haar schoenen wil ze het comfort van een leren schoen combineren met de stoere look van een sneaker. Ondertussen brengt ze met Frilles ook accessoires uit waarmee je je schoenen een persoonlijke touch kan geven.

Wat brengt de toekomst?

"De bedoeling is om in de toekomst Fiamme en Frilles sterker te maken in Europa", laat Elisa weten. "We werken ook nog aan nieuwe projecten, zo heb je nu de patches van Frilles en zullen er andere modellen van Fiamme uitkomen."

Klik hier voor het interview met Elisa.

Samira Saleh

Winnaar: Spreken

 

De BILL Award in de categorie Spreken ging naar Samira Saleh en haar slam poetry. Wat zijn haar plannen voor de toekomst? "Op dit moment ben ik vooral bezig met school, maar ik heb veel inspiratie voor nieuwe teksten. Ik hoop verder te groeien als spoken word-artiest. Niet alleen in mijn performance, maar ook door bijvoorbeeld workshops te geven. In oktober mag ik als slambassadrice voor Urban Woorden naar Zuid-Afrika voor het project Next Generation Speaks."

Zie Samira aan het werk:

Je kan Samira vanaf 22 juni aan het werk zien tijdens de Grab the Mic-woensdagen van de Antwerpse zomerfabriek. In het laatste weekend van oktober werkt ze mee aan de Female Takeover van het Mestizo Arts Festival in Arenbergschouwburg. 

Het interview met Samira kan je hier lezen.

Woodie Smalls

Winnaar: Horen

 

Je kan je beter afvragen waar we Woodie Smalls deze zomer niet gaan tegenkomen. Hij mocht de BILL Award in de categorie Horen mee naar huis nemen.

Zie Woodie aan het werk: 

De komende maanden schuimt hij met zijn nummers de Belgische en Nederlandse festivalpodia af. Je kan hem onder andere aan het werk zien op Best Kept Secret festival (19 juni), Couleur Café (1 juli), Dour (16 juli), Boomtown (gratis! op 20 juli) en Pukkelpop (18 augustus). Voor meer data kan je terecht op woodiesmalls.com.

Lees het interview met Woodie Smalls hier.

BILL Awards? Lees hier meer!