Dans en theater op het Theaterfestival

Theaterfestival 2015

De beste voorstellingen van het afgelopen jaar

Evy

Slumberland neemt je mee naar de wereld van de slaap.

  • Brussel
  • 03 tot 13 sep 2015
Google maps
location

Het Theaterfestival viert zijn vijfentwintigste verjaardag en pakt daarom uit met een XL selectie aan voorstellingen. Een jury koos de belangrijkste en indrukwekkendste voorstellingen van het afgelopen jaar uit en geeft het publiek de kans om deze nog eens te bekijken. Ideaal, toch?

Het resultaat bestaat uit drieëntwintig dans- en theatervoorstellingen die je tussen 3 en 13 september in Brussel kan bezichtigen. Wij maakten alvast onze selectie.

Dans

Work/Travail/Arbeit

Wie dans zegt, zegt Anne Teresa De Keersmaeker. Work/Travail/Arbeit is een choreografie en tentoonstelling tegelijk. De Keersmaeker herinterpreteerde haar voorstelling Vortex Temporum, geïnspireerd op een werk van de Franse componist Gérard Grisey. Hierbij laat ze dansers en muzikanten op elkaar inspelen. Het spelen met tijd in een dynamische ruimte zorgt voor een intense ervaring bij het bekijken van deze voorstelling.

Wanneer? 11, 12, 13 september, Wiels

Hunter

Choreografe Meg Stuart verkent in Hunter haar lichaam als levend archief. Een voorstelling vol krachtige beelden en een lichaam dat als een kamer vol wonderen steeds meer geheimen prijsgeeft. Stuart vertaalt de (onzichtbare) sporen op haar lichaam in een reeks confronterende zelfportretten.

Wanneer? 3 september, Kaaitheater

Hunter (c) Maarten Vanden Abeele

Theater

Slumberland

Slumberland neemt het publiek mee in de wereld van de slaap. Via poëzie en multimediale beelden word je door deze mysterieuze slaapwereld getrokken, van droom tot nachtmerrie. Een muziekvoorstelling die je niet zomaar uit je gedachten krijgt.

Wanneer? 11 september, Kaaistudio’s  

Gavrilo princip

Vijf acteurs en één cameraman maken in Gavrilo Princip een live film. Het verhaal speelt zich af in een wereld die op het punt staat om te verdwijnen en gaat over de subjectiviteit van de geschiedenis. Er wordt gedacht en herdacht, gespeculeerd, maar vooral beleefd. Een voorstelling waarin het recht in eigen handen wordt genomen en vaste waarden verschuiven.

Wanneer? 7 en 8 september, Kaaitheater

Bekijk het volledige programma op de website van Het Theaterfestival.