Drie keer improviseren in Leuven

RIOT

RIOT // Preparee // Inspinazie Tout Court

Maxime

Theater, dat is toch gewoon een script dat vaststaat? Niet wanneer je je laat onderdompelen in de wondere wereld van het improvisatietheater, waar niemand een plan heeft en het publiek de baas is. BILL geeft je graag wat tips voor improvisatie in Leuven. 

1. Hotel Libelle - Inspinazie Tout Court

Inspinazie Tout Court is de oergroep van Improvisatheaterhuis Inspinazie. Zes acteurs, maar geen vast script. De troep gaat op reis, maar naar waar? Wordt het een romantisch uitje naar zee of een strak afgemeten zakenreis? Breng je reiskoffer vol fantasie mee en beslis hoe het verhaal zicht ontwikkelt. 

17 februari in 30CC - Wagehuys

2. Mag ik u(w) boeken? - RIOT

The Royal Improphonic Orchestra & Theatre mengt muziek en zang met improvisatietheater en zet zo je hele avond op stelten. Wil je je boekenkast eens opruimen? Breng dan een boek mee naar Mag ik u(w) boeken, want dat is ook meteen geldig als toegangskaartje. RIOT leest tussen de regels door, bedenkt alternatieve eindes en durft al eens een paragraafje te verzinnen.

22 februari in Bib Leuven

3. Vlaamse Improcup - Preparee

Preparee is een vaste waarde in het Leuvense studentenleven. Het is een improvisatiegezelschap voor en door studenten. Voor de elfde keer organiseert het de Vlaamse Improcup, waar improvisatiegezelschappen uit heel Vlaanderen elkaar de loef proberen af te steken in Onvoorziene Omstandigheden

1 maart in Pieter De Somer Aula