Dwarrelende bloesems en Japanse dans in Hasselt

Intensional particle & Split flow + Andropolaroid 1.1

Hiroaki Umeda en Yui Kawaguchi

Jana
  • CC Hasselt
  • 26 apr 2017
Google maps
location

Dat het beste Belgische alternatief voor een trip naar Japan in Hasselt ligt, wisten we al. CCHA doet er nu nog een schepje bovenop tijdens het Yokoso Festival.

De Japanse Tuin in Hasselt bestaat binnenkort 25 jaar en dat wordt een heel jaar door gevierd. Ook in CCHA. Het podium daar kent al lang geen geheimen meer voor de Japanse danser en choreograaf Hiroaki Umeda. Na drie eerdere optredens keert hij terug naar Hasselt met zijn voorstelling Intensional particle & Split Flow.

Umeda komt niet alleen: de Japans/Duitse danseres en choreografe Yui Kawaguchi brengt voor het eerst in België haar nieuwe solo Andropolaroid 1.1.

Japan ontmoet het Westen

 

Hiroaki Umeda is niet alleen danser en choreograaf. De Japanner verdiept zich ook in video, licht en geluid. Die laatste laat hij terugkomen in zijn voorstelling waar hij dans laat kennismaken met installatiekunst. Door te spelen met licht, elektronische ritmes en complexe bewegingen desoriënteert hij de toeschouwer compleet.

De roots van de Japanse danser worden voorgesteld aan de virtuositeit van westerse genres zoals breakdance en hiphop. Intensional Particle laat de toeschouwer de energetische kracht van beweging ontdekken. Split Flow daarentegen focust op dingen die enkel waarneembaar zijn bij beweging. 

Twee voor de prijs van één

 

Yui Kawaguchi brengt Andropolaroid 1.1, een herwerking van haar solo Andropolaroid. In de eerste versie danst ze haar immigratie-ervaringen (van Japan naar Duitsland, red.) van zich af. Toen was alles zwart (onbekend) of wit (bekend). Ondertussen is er meer grijs dan zwart of wit. Ontdek de gevolgen daarvan in Andropolaroid 1.1.

 

Meer informatie vind je hier