Flash Fiction Fest houdt (van) het kort(verhaal)

deBuren

Pieter

Boodschap van algemeen nut voor alle bibliofielen: noteer 20 september met je favoriete schrijfgerei in je agenda, want dan is het Flash Fiction Fest in Het Bos. Het festival plaatst de allerkortste kortverhalen in de spotlight, met als klap op de vuurpijl de uitreiking van de Deus ex Machina-Prijs voor het beste ultrakorte verhaal.  

'Schrijven is schrappen. Kwaliteit boven kwantiteit. Onbekend is onbemind.'

Onder het motto 'kort, korter, kortst' acht Flash Fiction Fest de tijd rijp om het onvolprezen genre van het kortverhaal een hele avond lang te huldigen. Het literair magazine Deus ex Machina  organiseerde - in het kader van de jongste editie over microfictie - een wedstrijd voor schrijvers: het allerbeste ultrakorte verhaal wordt tijdens het festival bekroond, met naast de eer van de overwinning ook een prijs ter waarde van 200 euro. Oud-BILL-reporter Yelena Schmitz is overigens een van de tien kanshebbers

Naast de prijsuitreiking wordt er op 20 september ook gegrasduind door het werk van grootheden als Franz Kafka en Lydia Davis, in een mix van voordrachten, muziek, dans en live illustraties. Onder anderen A.L. Snijders, 2 Times Nothing en Bert Lezy passeren de revue. 

Een ticketje kost €10, maar voor die prijs krijg je ook het laatste nummer van Deus ex Machina en een drankje.