FOMO: wat te doen in Brussel?

Het Irisfeest // Kunstenfestivaldesarts // Pride Festival

Martyna

Last van FOMO? We've got your back. BILL geeft je drie tips hoe je de komende weken cultureel verantwoord kunt doorbrengen in Brussel.

1. Irisfeest

Op 5 en 6 mei viert heel Brussel de 29ste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Tijdens het Irisfeest kan je onze hoofdstad op een heel andere manier ontdekken. Zo staan gratis concerten, straatanimaties en een uitgebreid aanbod aan activiteiten op het programma.

Benieuwd wat er die dag allemaal te beleven valt? Hier vind je de volledige planning.  

2. Kunstenfestivaldesarts

Voor theater, dans, performance, cinema en beeldende kunst kan je bij Kunstenfestivaldesarts terecht. Bewonder de hedendaagse creaties op het festival van 4 mei tot en met 26 mei op vier verschillende locaties in Brussel. Op het programma staan zowel Belgische als internationale namen uit de kunstwereld. 

3. Pride Festival 

Van 4 tot en met 20 mei is het Pride Festival in Brussel. Gedurende twee weken staan allerlei sociaal-culturele activiteiten zoals workshops, concerten en tentoonstellingen gepland, allemaal in teken van de holebi-gemeenschap. Het festival heeft dit jaar als slogan Your Local Power, waar je vrij voelen in je buurt, gemeente of stad centraal staat.