Impro, een Serieuze?! zaak

Serieus?! improvisatietheater

Serieus?!

Anne
Google maps
location

Improvisatie is een beetje zoals een blind date: ofwel besef je na ongeveer dertien seconden dat dit niets wordt en probeer je de rest van de avond uit te zitten zonder al te veel op je horloge te kijken, ofwel is er die magische klik en eindigt je afspraakje pas laat in de nacht met veel gegiechel.

Wil je ook wel eens op blinde theaterdate? Dan kun je onder andere terecht bij de volgende voorstelling van impro-groep Serieus?! op 20 mei.

Improvisatie kan tegenslaan of juist heel erg meevallen. Voor een goede impro-avond is nochtans niet veel nodig. Men neme:

  • Een aantal acteurs die kaas gegeten hebben van improvisatie. Veel impro-gezelschappen trainen of repeteren geregeld. Iets instuderen kan natuurlijk niet, maar het is wel belangrijk dat de acteurs goed op elkaar ingespeeld zijn.
  • De inbreng van een enthousiast publiek. Vaak worden er tijdens een impro-avond suggesties uit het publiek gevraagd. Hoe origineler, grappiger of juist serieuzer die zijn, hoe beter de acteurs ermee aan de slag kunnen. Hou je dus vooral niet in en roep wat er in je opkomt. Hier mag het!
  • Voor de Serieus-special voeg je ook een kat toe. Die ervaren schijnbaar een niet te negeren aantrekkingskracht tot het gezelschap, zo bewijzen onderstaande foto’s.

Gooi alles samen en geniet van het resultaat!

Smaakt dat naar meer of is Berchem iets te ver? Geen nood, want tegenwoordig vind je overal impro-voorstellingen. Leef je bijvoorbeeld helemaal uit met The LunaticsEx-pression, en als je echt helemaal bekeerd bent tot het improvisisme kun je terecht bij de Improfeten of Improcessie.

Meer impromatie, euh, informatie over Serieus?! vind je hier.