Kroketje uit de muur in Brussel

Performance van Wakkerlicht

Nederlands/Belgische avond

Nathalie Hoes

De word wizards van Wakkerlicht.

  • Nederlandse Ambassade
  • 01 maa 2016
Google maps
location

De beste dingen uit Nederland? Sowieso kroketten uit de muur en De Jeugd van Tegenwoordig. Op 1 maart ontdek je in Brussel wat Nederland nog te bieden heeft. Vooral de performance van Wakkerlicht wordt praktisch intermegalaktisch .

Nederland is momenteel voorzitter van de EU en dus staan onze noorderburen extra in de kijker. Een avond over de kruisbestuiving tussen Nederland en België is Wakkerlicht op het lijf geschreven. Dit Nederlands/Belgisch collectief bestaat uit zes word wizards die muziek, poëzie en spoken word door de blender jagen.

Een van de crewleden is de Belgische Lotte Dodion en zelf beschrijft ze haar teksten als “duister, direct en in your face”. Eind maart verschijnt ook haar debuutbundel Kanonnenvlees. Lotte: "Wakkerlicht? Omdat wij wakker liggen van hoe de wereld slaapt. 's Nachts bundelen wij onze krachten, laten onze woorden stralen, kijk, ze geven licht."

Na de spreekwoordelijke uppercut kan je genieten van de kookkunsten van een Nederlandse chef. Nu maar hopen dat het iets met kroket wordt. 

De performance begint om 19u en is gratis, enkel even reserveren. Je vindt alle info hier. Deze avond wordt georganiseerd door de Europese Beweging-België met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en visit.brussels.