Leuvense jongeren laten van zich horen in Urban Mic

Urban Mic

BRE2DBEELD

Evelien

rsz_bre2dbeeld_groep.jpg

Google maps
location

De eerste woensdag van de maand is traditiegetrouw Open Mic-avond in het Leuvense Depot, maar in april wordt die in een apart jasje gestoken. Een Urban jasje zowaar. Met dank aan BRE2DBEELD, een samenwerking van verschillende jeugdwerkingen in het Leuvense. 

Tessa Goossens, Educatief medewerkster bij Link in de kabel vzw, een van de initiatiefnemers van het project vertelt ons hoe het allemaal begon: “Voor de tweede keer al werken we met de jongeren rond mediawijsheid. Daarbij werken we altijd met een artistieke invalshoek, om zo de jongeren eveneens in contact te brengen met de grotere cultuur.”

 “Om te bepalen met welke invalshoek we dit jaar zouden werken, zijn we eerst drie dagen op kamp gegaan. Daar werd er elke dag een workshop gegeven door een andere kunstenaar. Toen STIJN langskwam en workshops gaf rond muziek en visuals, hadden we snel door dat we die kant op wilden gaan.”

Muzikale helden

En zo geschiedde. De jongeren werkten zo’n drie maanden aan "hun" show, en alles wat daarbij komt kijken. “Ze hebben zelf hun eigen posters, flyers en T-shirts gemaakt. Ze hebben echt alle facetten van de muziekbranche verkend. Het project lijkt trouwens heel erg aan te slaan bij de jongeren want ze hebben nu al gevraagd om volgend jaar hetzelfde te doen.”

De jongeren nemen het eerste deel van de avond voor hun rekening, daarna is het aan Urban Woorden, aangevuld met enkele verrassingsacts. “Op dit moment zijn ze allemaal heel erg zenuwachtig. Ze moeten niet alleen optreden voor hun ouders en vrienden, maar dus ook voor hun muzikale helden.”

Het volledige proces is te volgen op de BRE2DBEELD-Facebookpagina. Wie graag het einderesultaat wil zien is welkom in Het Depot op 2 april vanaf 20 uur, toegang is gratis.