Niet klein te krijgen: Bâtard Festival

Closing The Space Between Us

Beursschouwburg Brussel

Pieter
Google maps
location

Even dreigde een hap uit de subsidies Bâtard de das om te doen. Maar vrees niet: het festival bewijst een taaie klant te zijn en overleeft, door tegelijk in te krimpen en uit te breiden. 

Uitbreiden...

Bâtard biedt jonge kunstenaars al jaren een platform om zich voor het eerst aan de wereld te tonen. Naast de vertrouwde editie in Brussel, krijgt het festival dit jaar voor het eerst een Amsterdams zusje. Na 5 december verhuist alles namelijk naar Het Veem Huis voor performance, waar de feesten dan tussen 9 en 12 december gewoon doorgaan. 

... maar ook inkrimpen 

Tot zover de uitbereiding. Want om te besparen, krimpt het festival ook in. Bâtard bezet in 2015 niet meer de hele schouwburg: de theaterzaal wordt het epicentrum van de feestelijkheden. Op die manier keert het festival dus een beetje in zichzelf, duikt het als het ware de grond onder. Maar wees gerust: naar goede gewoonte belooft Bâtard weer een hele bende artistieke bastaarden te baren. 

Geprikkeld? Kom dan tussen 3 en 5 december naar Brussel om het werk van Hamza Halloubi en 24 andere toptalenten te bewonderen.