Pinksterpret op Sinksen17

Sinksen17

Kortrijk

Eline
  • Kortrijk
  • 02 tot 05 jun 2017
Google maps
location

Sinksen17, dat is de gezellige festivalinvulling van je Pinksterweekend in Kortrijk. Vier dagen lang kuier je er van optreden over rommelmarkt naar straattheateract. Tijdens een wandeling door de stad kom je gegarandeerd allerlei leuks tegen. Fear of missing out? Wij maakten een lijstje van locaties waar je zeker langs moet.

Schouwburgplein

Tot zestig meter boven het Schouwburgplein zweeft op zaterdagavond de spectaculaire act Quixote van Grupo Puja met Cervantes’ roman Don Quichot als inspiratiebron. Daarna ga je met de aftrap van Bockor Rock al dansend de nacht in. De volgende dagen biedt het festival bands uit binnen- en buitenland, overgoten met een frisse Bockor-pils uiteraard.

>> Wanneer? Quixote: 3 juni, 22u, Bockor Rock: 3 tot 5 juni, doorlopend

Begijnhofpark

In het Begijnhofpark smul je zonder schuldgevoel van een eerlijke, biologische en vegetarische lunch tjidens de Reuze Fair Trade Picknick. Het wordt alvast geen saaie maaltijd: artistiek jongerenproject Bolwerk zorgt voor animatie en muziek.

>> Wanneer? 4 en 5 juni, van 11u30 tot 14u30

Overleie

De Kortrijkse wijk Overleie heet je welkom in Corta Rica. Theater Antigone creëert voor Sinksen de ideale vakantiebestemmig. Een gids loodst je langs alle hoogtepunten van dat zuiderse land.

Corta Rica

In het voormalige politiecommissariaat van Overleie kun je op de fototentoonstelling van Kultura terecht voor fotografie, lomografie en videografie met de Kortrijkse bouwwerven als thema.

 >> Wanneer? Corta Rica: 4 en 5 juni, vanaf 14u, fototentoonstelling: 2 tot 5 juni, doorlopend

Op zoek naar meer inspiratie? Hierzo