Poëzie 2.0

Felix Poetry Festival

Rap, slam en spoken word

Eline
Google maps
location

Antwerpen Boekenstad organiseert dit jaar de negende editie van het Felix Poetry Festival. Op 9 juni staat het festival geheel in het teken van rap, slam en spoken word. Nieuw talent en gevestigde waarden, internationale namen en artiesten van eigen bodem palmen Het Bos in en zetten er bijzondere performances neer.

Op de benedenverdieping van Het Bos krijgt WORD WA(a)R, een platform voor Nederlandstalige conceptuele rap battles, vrij spel. De artiesten brengen voorbereide teksten voor en vertrekken daarbij vanuit een stelling of personage, bijvoorbeeld Hitler versus Jezus. Humor is steeds een basisingrediënt. Het publiek neemt de rol van jury op en bepaalt wie tot winnaar wordt gekroond.  

WORD WA(a)R is een project van Pieter Cools, oftewel Antwerpse rapper Droge Piet, en Seckou Ouologuem, een pionier in de Vlaamse slam poetry. Samen met 15 rappers uit Vlaanderen en Nederland, waaronder Massimiliano Pintus, Christopher Blok en Sascha Reunes, zullen ze erop los battlen. De battles worden afgewisseld met cyphers, waarbij artiesten en toeschouwers samen een kring vormen en in competitie treden met elkaar.

Op de bovenverdieping treden enkele ervaren poetry slammers zoals Black Ice (VS), Anthony Anaxagorou (VK) en de Belgische Carmien Michels op. Ook Yousra Benfquih, de meest recente winnares van Naft voor Woord, zal er de microfoon ter hand nemen. Jazzband KOAN en Nele Needs a Holiday, voor de gelegenheid enkel Nele zonder band, vullen de bar met muziek.

Klik hier voor alle info over het Felix Poetry Festival: rap, slam en spoken word.