Poëzie buiten de bladspiegel

Interview: Kila van der Starre

Dylan Meert

Kila&Babsie

© Linda van den Berg

Toen ze vorig jaar verhuisde, kende niemand haar in Gent. Nu beroert de Nederlandse overal de emoties met haar porseleinen performances. Meet Kila, dichteres in het midden van de literaire jungle.

Kila van der Starre (26): “Ik ben één helft van het duo Kila&Babsie. We brachten al een dichtbundel uit en treden geregeld op in Nederland en Vlaanderen. Het valt op dat poëzieavonden tegenwoordig echt boomen. Er kwamen al duizenden mensen naar ons luisteren. Wij vechten tegen een cliché, namelijk dat poëzie moeilijk is en geschreven wordt door 50-jarige, blanke mannen. Onze poëzie leeft ook buiten de bladspiegel. Elke performance is een unieke esthetische belevenis.”  

“Poeziëavonden boomen echt in Gent”

Kila: “Het doet me breed glimlachen als ik een vol café zie waar bezoekers heel intens en bewust poëzie tot zich nemen. Blijkbaar kiezen er nog altijd mensen voor tederheid, in tijden van flitsende actiefilms en gedownloade series op de sofa. (lacht)”  

Volg Kila&Babsie. Wil je Kila live bezig zien in Gent? Spring dan binnen tijdens De Sprekende Ezels (Hotsy Totsy) of Stemschot (Jan Van gent).