Rocken met Queen

We Will Rock You

Stage Entertainment

Eva

We zijn in het jaar 2310, het digitale tijdperk. Elke vorm van menselijke creativiteit wordt de kop ingedrukt, enkel gedigitaliseerde muziek is nog toegelaten. Op het bezit van instrumenten staat zelfs de doodstraf. Het ziet ernaar uit dat rock-'n-roll definitief dood is, of toch niet?

In 2310 regeert Killer Queen (Goele De Raedt), hoofd van Globalsoft, met ijzeren hand de wereld. Als Queen Bee produceert ze haar eigen legertje van hersenloze-Gaga-robots, formerly knows as humans. De toon is gezet. Maar wanneer Galileo (Tim Driesen) en Scaramouche (Marjolijn Teepen) ten tonele verschijnen, lijkt het tij te keren. Galileo is de profeet waar de Bohémiens (onder andere Floortje Smit en Martin van der Starre) op zaten te wachten, want Hij zal de Geheime Geschriften nieuw leven inblazen en Rock opnieuw laten heersen.

De cast slaagt erin om binnen het kwartier een ambiance op te roepen om U tegen te zeggen. Al vanaf de eerste noten zingen en klappen de Queen-liefhebbers mee met het gezelschap. We worden dan ook verwend met maar liefst 25 van Queens grootste hits. Verwacht kleppers als We Will Rock You, Bohemian Rhapsody en I Want To Break Free. Je hoeft zelfs geen Queen-adept te zijn om deze voorstelling waanzinnig te vinden, het licht- en klankspektakel verrast jong en oud.

Kaskraker

Om eerlijk te zijn; het verhaal is niets meer dan een gekunstelde aaneenrijging van de songs. Van diepgang kan je niet echt spreken. Maar toch is dit een kaskraker van formaat. Nuftige grapjes en scherpe kantjes toveren een glimlacht op je gelaat. Buiten de waanzinnig goede muziek zijn de spectaculaire belichting en de adembenemende en onconventiële kostuums ware parels voor het oog. Alles wordt uit de kast gehaald: discoballen, belichte stellingen, flashy spots en tonnen bling. De musical is op zijn minst gezegd very entertaining en dat is ook de reden waarom We Will Rock You al negen jaar succesvol meedraait in het musicalwereldje.

Gelukkig zijn de meeste liedjes niet onder het slagersmes gegaan en zingt de cast ze in de originele Engelstalige versie. Het zijn de stemmen van Marjolijn Teepen, Floortje Smit en Tim Driesen die de show stelen. Floortje en Marjolijn hebben een stem als een klok, maar het absolute hoogtepunt is zonder twijfel Tim Driesen. Wanneer hij Bohemian Rhapsody zingt, staat het publiek spontaan recht en zingt mee uit volle borst. Kippenvelmoment ten top! Het zou ons dan ook niets verbazen dat Queen er na afloop van de Vlaamse voorstellingen bergen nieuwe fans bij krijgt.

> Interview Tim Driesen