Michael Van Peel over 2015

Van Peel overleeft 2015

CC De Spil - Roeselare en CC De Brouckere - Torhout

Kessy

Michael Van Peel overleeft 2015

  • 19 jan tot 06 feb 2016

Wie eindejaarsconference zegt, denkt onmiddellijk aan Geert Hoste. Maar die kale man is niet de enige die met humor kan reflecteren op de opmerkelijke gebeurtenissen van het voorbije jaar. Michael Van Peel in drie weetjes:

1. 2015 het jaar van vrede?

Het oorspronkelijke plan van Michael was om tijdens zijn conference te focussen op de zeventigste verjaardag van de Europese vrede. Maar na de aanslagen in Parijs werd 2015 eerder het jaar van terreur, angst en vluchtelingen. De comedian heeft dus enkele lastminutewijzigingen moeten aanbrengen.

De komiek is ook columnist, en dat merk je tijdens de shows. Hij analyseert nieuwsfeiten met een cynische blik. Het is dat vlijmscherpe inzicht en het geloof dat humor ons altijd kan redden waardoor hij zo succesvol is. 

2. I will survive

Michael Van Peel bracht zijn eerste conference in 2009, dit is dus al het zevende jaar dat hij overleeft. Sinds 2012 wordt zijn eindejaarsconference integraal uitgezonden op Canvas en Radio 1.

Bovendien sluit hij zijn conference ieder jaar af met een eigen versie van de all-time klassieker I Will Survive, met lyrics aangepast aan die gebeurtenissen uit de actualiteit die de show niet gehaald hebben. Verwacht sarcastische opmerkingen over de K3-hype, sjoemelsoftware en andere belangrijke nonsens uit 2015.

3. Waar en wanneer?

Mee lachen met de Antwerpse comedian kan op dinsdag 19 januari 2016 om 20u30 in De Spil in Roeselare of op zaterdag 6 februari 2016 om 20u in CC De Brouckere in Torhout.

Voor andere data en tickets kan je terecht op de website van de cabaratier zelf.