Stippel jouw parcours uit voor Sinksen 14

Festival: Sinksen 14

Locatie: Kortrijk

Evelien

Foto’s voor Stippel jouw parcours uit voor Sinksen 14

Het Sinksen stadsfestival lokt jaarlijks zo'n 100 000 bezoekers

  • 06 tot 09 jun 2014

Het Festival van Vlaanderen heeft nog maar net de deuren achter zich dichtgetrokken in Kortrijk of het volgende grote event staat alweer klaar. Sinksen 14 is een vierdaagse zondvloed van vertier. Wij stippelen een mogelijk parcours uit voor wie zich nog niet succesvol weet te vierendelen. 

Vrijdag swingdag

Op vrijdag 6 juni worden de festiviteiten al dansend afgetrapt. Radio Modern brengt naar aanleding van de seizoenswissel in de Stadsschouwburg z’n meest swingende plaatjes mee.  

Zaterdag gymnastiekdag

Op zaterdag opent het Tacticz festival op het Plein. Daar kan je drie dagen lang terecht voor de betere house- en electromuziek.  Voor het betere stunt- en vliegwerk moet je dan weer op het Sieste Cubaine op de Grote Markt zijn, waar vijf acrobaten halsbrekende toeren uithalen. Niet voor mensen met een zwak hart!

Later op de avond wordt het iconische album van Pink Floyd The Dark Side of the Moon in een klassiek jasje gestoken. 

Zondag rustdag

Zondag is rustdag, en dus kan je er verbroederen met de lokale Kortrijkzanen tijdens de reuzenpicknick of de rommelmarkt. En laat het gerust wat uitlopen want ook op Pinkstermaandag gaan de activiteiten gewoon verder.

Maandag jazzdag

Shoe Shine & Bow Tie toveren het Begijnhof om in een rokerige jazzclub uit de jaren dertig met hun zwoele jazz, af en toe afgewisseld met een gezonde portie slapstick. 

Het merendeel van de activiteiten zijn volledig gratis. Er worden ook extra nachtbussen ingezet om iedereen veilig en wel in en rond Kortrijk thuis te krijgen. En ja hoor, ook die zijn gratis. Het volledige programma vind je hier. Van 6 tot 9 juni op verschillende plaatsen in Kortrijk.