Tank moed en schrijf je in voor Naft voor Woord

Naft voor Woord

Antwerpen

Pieter Claes
  • Bibliotheek Permeke
  • 05 mei 2018
Google maps
location

Tijd voor jonge schrijvers, theatermakers en dichters uit het Antwerpse om hun moed te tonen: Naft voor Woord daagt je opnieuw uit om je literaire stuff te spreaden op het podium. 

Naft voor Woord is een txt-on-stage-wedstrijd voor alle 18- tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen met een hart voor de geschreven en gesproken woordkunst. Dat de wedstrijd een springplank kan zijn naar het professioneel literaire circuit bewijzen onder andere Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion, Sylvie Marie, Carmien Michels en Jill Marchant.

De jury met onder andere uitgever Rudy Vanschoonbeek en journalist Peter Briers selecteert 42 jongeren. Tijdens een intensief workshopweekend worden de kandidaten klaargestoomd voor één van de vier voorrondes. Twee winnaars per voorronde gaan naar de finale en worden individueel gecoacht. Tijdens de finale in bibliotheek Permeke in Antwerpen op zaterdag 5 mei 2017 nemen zij het tegen elkaar op. De winnaars van Naft voor Woord krijgen publicatiekansen, optredens op evenementen en een prijzenpot van minstens 1.500 euro.

Je kan je nog tot 30 november inschrijven voor de wedstrijd, en wel via deze link.