Ballet in de publieke ruimte

BXL Blend-iT in samenwerking met Géfyra

Ballets Confidentiels

Marie Van Oost
Google maps
location

Ballet saai en ontoegankelijk? Niets van. Dankzij Géfyra en BXL Blend-iT kun je deze avond gezellig in de zetel naar de live balletvoorstelling van gezelschap Ballets Confidentiels kijken.

Twee organisaties werken samen vandaag om dans en muziek in de openbare ruimte te promoten. Géfyra (Grieks voor brug) staat voor het blenden van mensen, culturen, ideeën en disciplines. Ze willen jonge artiesten promoten en platformen creëren om die talenten samen te brengen. BXL Blend-iT wil hetzelfde doen: zij selecteren de meest veelbelovende Brusselse artiesten en in een mix van verschillende culturen en disciplines. 

Samen openen ze de deuren van de Brusselse hostel CHAB, en nodigen ze Ballets Confidentiels uit, een gezelschap dat dans- en muziekvoorstellingen brengt in de publieke ruimte, en ze mikken daarbij op vertrouwde omgevingen zoals cafés, musea of huiskamers. In CHAB performen ze vanavond hun nieuwste productie Visions of Musicals, in samenwerking met Pak Yan Lau, een Belgische pianiste met Chineses roots. Ze omschrijven de voorstelling als een absurde cabaret met bekende nummers die ze brengen in de typische Ballets Confidentiels-stijl. David Lynch is nooit veraf...