De Amerikaanse droom aan diggelen

Wie is er bang voor Virginia Woolf

Carine Crutzen, Warre Borgmans, Dragan Bakema en Yara Alink

Anne Scheijnen
Google maps
location

George en Martha zijn kinderloos, hebben de middelbare leeftijd zo ongeveer bereikt, hebben geen plezier meer in hun carrière en zijn vastgeroest in de sleur van hun huwelijk. Met andere woorden: het leven is geen ponykamp, in de wijze woorden van Bouba uit De Mol.

Dat is de korte synopsis van Wie is er bang van Virginia Woolf. Het stuk, geschreven door Edward Albee in 1962, behoort tot de beste toneelteksten van de geschiedenis en vertelt (behalve het ietwat jammerlijke leven van George en Martha) ook iets over het falen van de Amerikaanse droom, het perfecte huwelijk, de harmonieuze familie en het persoonlijke succes. Verder van het instaperfect-leventje dat we vandaag stiekem allemaal nastreven, kan met andere woorden moeilijk.

Op de planken staan Warre Borgmans en Carine Crutzen als George en Martha. Zij krijgen bezoek van het jonge paartje Nick en Honey, vertolkt door Dragan Bakema en Yara Alink. Het viertal maakt het gezellig en de drank vloeit rijkelijk, maar al snel wordt de avond overschaduwd door een giftige ruzie tussen George en Martha, waardoor Nick en Honey langzaam maar zeker hun vertrouwen in de wereld verliezen.

Tickets en info vind je hier.