Een draaikolk van dansende lichamen

VIOLET

Damaged Goods

Eline
  • CC De Grote Post
  • 25 mei 2017
Google maps
location

Vijf dansers gaan elk op in hun eigen handelingen. Wat klein begint, deint samen met de muziek uit tot een beweeglijke draaikolk die stilaan ten onder gaat. In dansvoorstelling VIOLET van Damaged Goods  lever je je over aan een krachtig stuwende wereld.

Amerikaanse choreografe Meg Stuart is met VIOLET niet aan haar proefstuk toe. Haar werk flirt met de grens tussen dans en theater en stelt het fysieke lichaam voortdurend in vraag.

Deze keer laten de dansers hun bewegingen live aansturen door de elektronica- en percussiebegeleiding van Brendan Dougherty. Op zijn aanzwellende ritmes groeit VIOLET uit tot een van de meest abstracte choreografieën die Stuart ooit maakte.

De zintuiglijke ervaring staat centraal in deze licht bevreemdende voorstelling. Samen met de dansers ga je op zoek naar je eigen menselijke conditie en laat je je meeslepen door hun repetitieve bewegingspatronen die uiteindelijk onvermijdelijk in elkaar storten.

Benieuwd hoe die collectieve ondergang eraan toegaat? VIOLET trekt op 25 mei naar CC De Grote Post in Oostende. Voor tickets kun je hier terecht.