Europese podiumkunst in de schijnwerpers op Buda Vista

Dans- en theaterfestival Buda Vista

Budascoop Kortrijk

Julie

Budascoop organiseert de achtste editie van het festival Buda Vista.

© Ivana Müller

Google maps
location

Buda Vista, dat is drie dagen genieten van de beste voorstellingen in de Kortrijkse Budascoop. 

De achtste editie van het driedaagse Buda Vista probeert Europa weer te herenigen en brengt acht Europese landen met elkaar in contact.  Wij selecteren drie uitblinkers:

An iliad – Felix Ott

Geen klassiek toneel bij Felix Ott. Geen chique kostuums, maar alledaagse werkkledij. Geen knappe prins met beeldschone prinses, maar twee struise mannen. Ook het witte paard wordt ingeruild voor bijlen, boren en bouten. 

Wanneer? 25 februari om 19 uur

Feu – Etienne Guilloteau

Feu is de eerste solochoreografie die Guilloteau maakt voor een vrouw. Ook het thema dat wordt aangekaart, sluit hierbij aan. 

De Argentijnse Cecilia Lisa Eliceche speelt Antigone, het eerste personage binnen de theatergeschiedenis die een solorol opeiste tegenover het orkest. 

Het Belgisch-Nederlandse kwartet Zwerm ondersteunt de dansvoorstelling met een variatie aan muziek. Van hedendaags klassiek tot experimentele rock.

Wanneer? 26 februari

Criss Cross Party

Vorig jaar vierde Budascoop nog zijn veertigste verjaardag met een feest van het Kortrijkse collectief Criss Cross. Dat was zo'n succes dat ze het feestteam weer onder de arm nemen voor een spetterende slotavond met straffe namen als TLP, Benoeli, Fresh and Clean en Gérald

Wanneer? 27 februari

 

Buda Vista vindt plaats van 25 tot 27 februari in de Budascoop in Kortrijk.