Festival van Les Brigittines

Internationaal Festival van Les Brigittines

Inge

Het festival duurt twee weken en ontvangt gezelschappen van over de grenzen heen.

Google maps
location

De podiumkunst toont zich in verschillende vormen. Het Internationaal Festival van Les Brigittines onthult ze allemaal. Gedurende twee weken buigt het Brusselse festival zich over het thema "Smaad en vervoering".

Al 20 jaar prijkt er een centraal thema op de affiche van het festival. Van "Rebelse modellen" tot "Extravaganties en catastrofes". Deze editie staat in het teken van "Smaad en vervoering". Het is aan de toeschouwer om een link te leggen tussen de voorstelllingen en een antwoord te vinden op zijn vragen.

Over het fluïde concept van smaad en vervoering: "Geen enkel boek, geen enkele voorstelling kan in brutaliteit en schokeffect overtreffen wat de realiteit ons opdringt." Eerder smaad in de zin van: kunst als middel om doodnormale dingen in vraag te stellen en de toeschouwer voor een moment zijn evenwicht ontnemen.

Les Brigittines

Je kan gezelschappen uit onder meer Frankrijk, Zwitserland en Brazilië aan het werk zien. Verwacht een stevige dosis hedendaagse podiumkunsten en dans in Les Brigittines (Het Hedendaags Kunstencentrum voor Dans en Beweging). 

Het Internationaal Festival van Les Brigittines vindt plaats van 14 tot 29 augustus in Brussel. Meer info vind je hier.