Naast Patser en SLM is Saïd Boumazoughe nu ook het gezicht van Drarrie in de Nacht

Theater

Julie Romanie

Het veelbelovende toneelstuk Drarrie in de Nacht moet de podia nog bestormen en is nu al dé eyecatcher voor de media. Vrijdag 2 februari vindt de première plaats in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) Brussel. 

Drarrie in de Nacht is gebaseerd op de gelijknamige roman van Fikry El Azzouzi. Samen met Junior Mthombeni en Cesar Janssens kwam de voorstelling tot stand.

Hé, gast!

'Drarrie' is een Arabisch woord voor 'kinderen'. Het werd omgezet naar het Nederlands en behoort nu tot de straattaal. Vrienden onder elkaar gebruiken het als synoniem voor 'gast'.

Rapper én acteur

Eén van de hoofdrolspelers is Saïd Boumazoughe. Deze naam doet misschien al een belletje rinkelen als je luistert naar de songs van hiphopduo SLM en je al een plaatsje claimde in de filmzaal voor Patser

Reporter Romanie licht al een tipje van sluier

Het stuk neemt je mee in de gedachtengang van vier jonge Marokkaanse Belgen die op zoek zijn naar een eigen identiteit. Ze willen hun geloof in Allah niet verloochenen en tegelijkertijd willen ze toch echte Belgen zijn, maar ze zien al snel dat ze ook niet echt thuishoren in de nachtelijke scène van Brussel. Het lot ontloop je niet en uiteindelijk haalt je verleden je altijd in. 

Het is een theatervoorstelling over woede en angst, over eenzaamheid en verdriet. Over het feit dat je soms alleen en in de kou wordt achtergelaten. De regen valt in dikke druppels over je heen en dit wordt in het stuk ook letterlijk genomen. Visueel wordt je verrast door de fantastische lichtshow en de vele prachtige beelden die acteurs Cesar Jannsens, Said Boumazoughe, Rashif El Kaoui, Sabri Saad El Hamus, Junior Akwety en (schrijver!) Fikry El Azzouzi neerzetten. 

Er wordt gelachen met clichés, er wordt gedanst en gezongen en er wordt vooral een prachtige vertolking van het boek neergezet.

Drarrie in de nacht speelt in KVS op vrijdag 2 februari, zaterdag 3 februari, dinsdag 6 februari, woensdag 7 februari, donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari. Tickets vind je hier.

WIN hier een duoticket voor Drarrie in de Nacht!