Wat als politici elkaar letterlijk aftroefden?

Fight Night

Ontroerend Goed

Maxime
Google maps
location

Binnenkort zijn het opnieuw verkiezingen. Eindeloos veel folders in de brievenbus en verhitte tv-debatten, maar uiteindelijk vink je toch ook alleen maar een hokje aan. Fight Night, de interactieve voorstelling van Ontroerend Goed, speelt het spel anders.

De Zevende Dag meets Rocky 

Vijf kandidaten betreden in boksponcho's het podium dat is ingericht als boksring. Jij hebt het stembakje in handen. In vijf rondes strijden de kandidaten om jouw liefde en goedkeuring. Wie is er de knapste, de joviaalste, de meest oprechte? Na elke ronde valt er één kandidaat onvermijdelijk af. Geen gedoe met exitpolls en coalitievormingen, bij deze verkiezingen heb jij alle macht letterlijk in handen. Want er is geen voorstelling mogelijk zonder publiek en hier geldt dat meer dan ooit tevoren.

Van Turkije tot China 

Ontroerend Goed trekt al vijf jaar de wereld rond met Fight Night. Ze traden op in landen waar democratie wel nog in de grondwet staat, maar voorts volledig zoek is. Zo speelden ze in Hong Kong vlak na de parapluprotesten tegen de Chinese regering en was er een Turkse remake na studentenprotesten tegen Erdogan. Met de nieuwe verkiezingen in aantocht in ons Belgenlandje zullen ze ook hier weer uitvoerig rondtoeren. 

Je kan de verkiezingen al volledig naar je hand zetten op 31 maart in Cultuurcentrum Brugge.