Zo start je feestend het academiejaar in Antwerpen

Cultuurtips in jouw buurt

Antwerpen

Camille

Geen betere manier om je studentenstad te ontdekken dan je volledig onder te dompelen in alles wat er te doen is. BILL selecteert voor jou drie toppers die je vanaf 18 september kan afschuimen.

Antwerpen

1. Lachen met Kamal en vrienden 

Wanneer? 13 oktober
Waar? Cultuurcentrum Merksem
Wat? Comedynight: Kamal invites 

Kamal Kharmach is in Vlaanderen waarschijnlijk bekender als televisiepersoonlijkheid of als "bijna-Slimste Mens" dan als komiek. Toch draagt hij als geboren comedian humor hoog in het vaandel. Hij heeft voor Kamal invites dan ook vier comedytalenten uitgenodigd waar hij fan van is. Kamal zelf zorgt – uiteraard - voor sfeer en de avond wordt verder ingekleurd met dj’s. Klaar om die lachspieren te trainen? 

2. Oosterse electro met Tsar B

Wanneer? 14 oktober
Waar? De Roma 
Wat? Concert: Tsar B 

Justine Bourgeus, beter bekend als de r&b-lady Tsar B komt op 14 oktober naar De Roma om haar nieuwe liveshow voor te stellen. Verwacht een avond vol zalige elektronische beats met deze rijzende ster.

Tsar B werd vorig jaar genomineerd voor de BILL Awards. 

3. Op pad met Meneer Linh

Wanneer? 28 september tot 6 oktober
Waar? Het Toneelhuis Antwerpen
Wat? Theaterstuk: Het kleine meisjes van Meneer Linh

Meneer Linh ontvlucht zijn land om een betere toekomst voor zijn kleindochter te zoeken. Het kleine meisje van meneer Linh is een aangrijpend theaterstuk neergezet vanuit de zintuigelijke ervaring van een vluchteling die de nieuwe, bevreemdende wereld maar moeilijk kan vatten. Een actueel toneelstuk met onder andere Gene Bervoets.

 

Meer feest? Ontdek ook de tips in BrusselLeuvenGentKortrijk en Hasselt.