Landjuweelfestival zet koers naar Oostende

OPENDOEK

Theaterfestival

Pieter

Landjuweel 2017

  • Oostende
  • 01 tot 05 nov 2017
Google maps
location

Het Landjuweelfestival meert dit jaar aan in Oostende. Vijf dagen lang – van 1 tot en met 5 november – kan je je op zes locaties laten onderdompelen in de beste amateurtheaterproducties van het moment. 

Van tachtig naar acht 

Een team van theaterkenners schuimde tijdens het afgelopen theaterseizoen maar liefst tachtig voorstellingen over heel Vlaanderen af. Vierentwintig producties kwamen terecht op de longlist, waarvan er acht geselecteerd werden om tijdens het festival in de schijnwerpers te staan. 

Unieke workshops en ontmoetingen

Buiten de eerder vermelde theatervoorstellingen biedt het Landjuweel allerlei unieke workshops, lezingen, ontmoetingen en gesprekken aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ruilbeurs voor theaterkleding en rekwisieten, of een groepslezing van een theaterstuk? 

kroonjuwelen + ruwe diamanten 

Naast de acht "kroonjuwelen" van het festival, kan je in Oostende ook genieten van een paar ruwe diamanten. Zo kan je op donderdag 2 november in KAAP kennis maken met performancecollectief Club Jaecques en dichteres Carmien Michels. Samen brouwen ze een cocktail van jazz en spoken word, theater en tekst en muziek en emotie. Hou je vast aan de takken van de bomen wanneer vocaal vuurwerk, messcherpe commentaren en humor je van je sokken blazen, op een muzikale achtbaan van feeling, emotie en flow.

Meer info over het festival? Hier brandt de vuurtorenlamp.