Rockopera's en braspartijtjes @ EXPORT/IMPORT

BRONKS

Odyssee - We Might As Well Fail - ...

Pieter
  • BRONKS
  • 10 tot 13 nov 2016
Google maps
location

BRONKS nodigt je onder de noemer EXPORT/IMPORT weer uit om vier dagen lang te genieten van eigenzinnig en verrassend (jeugd-)theater uit binnen- en buitenland. 

Op het rijkelijk gevulde menu verschijnt een mix van jonge theatermakers, kleine gezelschappen en enkele gevestigde waarden. Daarnaast maakt BRONKS er een prioriteit van om alle voorstellingen toegankelijk te maken voor iedereen, ook voor wie geen Nederlands speekt. Alle stukken (behalve de woordloze producties uiteraard) worden daarom gespeeld in het Nederlands, Frans of Engels en voorzien van boventitels. 

BILL tipt: Odyssee & We Might As Well Fail 

Odyssee - 13/11 @ KVS 

BRONKS, Nevski & JS Düsseldorf slaan de handen in elkaar en gaan de mythologische toer op. Samen interpreteren ze de eeuwenoude legende van de heldhaftige Odysseus, maar dan gepimpt tot baldadige rockopera. De lotgevallen van de held Homerus zijn ook vandaag nog brandend actueel: er lopen nog steeds heel wat mannen en jongens zoals Odysseus rond, die na lange oorlogsjaren het strijden beu zijn en gewoon naar huis willen. 

We Might As Well Fail - 11/11 @ KVS 

Gilles De Schryver en Boris Van Severen – ooit nog genomineerd voor een BILL Award - mogen zich nog eens goed laten gaan, in een hyperkinetische en uiterst fysieke voorstelling van het KIP. Het resultaat is een ode aan het feesten. Want of het nu gaat om een viering van een hoogtepunt in je leven of en moment van bezinning bij een zwaar verlies: onder de noemer "feest" bundelt de mens de meest extreme emoties.  

 

EXPORT/IMPORT  vindt plaats van 10 tot en met 13 novemberHet kloppend hart is BRONKS, maar het festival strijkt ook neer in het Maria-Boodschaplyceum, KVS en La Montagne Magique.