Straf theater

Antwerpse Kleppers

Bourla Schouwburg

Eline
Google maps
location

Al voor de tiende keer vindt het theaterfestival Antwerpse Kleppers plaats. Tijdens dit festival nodigt theatergezelschap Het Toneelhuis, dat vanuit de Bourla Schouwburg in Antwerpen werkt, andere kunstenaars en Antwerpse gezelschappen uit om hun strafste toneelstukken te komen spelen.

Nog tot en met 10 juni kan je in de Bourla toeschouwer zijn van uiteenlopende voorstellingen. In Drugs Kept Me Alive voert Antony Rizzi een monoloog op die geschreven werd door Jan Fabre. Het stuk gaat over iemand die voortdurend de dood in de ogen kijkt.

Ook klassiekers krijgen hun plekje bij de Antwerpse Kleppers. Theatergezelschap Zuidpool brengt een eerbetoon aan Shakespeare door zijn sonnetten in hun originele versie voor te dragen. Jorgen Cassier zingt de gedichten en zorgt voor live muziek. Het Gentse duo Hangaar kleedt de scène aan met video.

Verder zijn ook de acteurs van De Koe aanwezig op het festival. Natali Broods en Peter Van den Eede, die we ook kennen uit tal van Vlaamse fictieseries, spelen De man die zijn haar kort liet knippen. De gelijknamige roman van Johan Daisne vormde de inspiratiebron voor de voorstelling.

Reuzen

In de Bourla is niet enkel theater, maar ook dans te zien. De Fransman Steven Michel creëert met They might be giants zijn eerste choreografie. Deze solovoorstelling balanceert tussen dans en concert.

Ook toneelgezelschap Stan, Compagnie Marius en vele anderen zullen aanwezig zijn. Klik hier voor meer info over alle voorstellingen.