Tien dagen vol theatertoppers

Het Theaterfestival

deSingel

Rini Pieter

Foto’s voor Tien dagen vol theatertoppers

Achter 't eten

Google maps
location

Het Theaterfestival in deSingel presenteert tien dagen lang het beste uit het voorbije theaterseizoen. De jury selecteerde veertien voorstellingen, de kinderjury vier. Daarnaast staan ook nog twee stukken van het Nederlands Theater Festival op scene en werd het werk van vijf jonge theatermakers geselecteerd voor Circuit X. Te veel om uit te kiezen? Bill helpt je op weg. 

Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

Toneelschool producties - Paul Knieriem

Magne van den Berg, reeds twintig jaar in het vak, schreef op vraag van actrice Marieke de Kleine een tekst over een dochter (Marieke de Kleine) en haar vader (René van ’t Hof). Zonder de lijm van haar moeder – zijn vrouw – gaan ze samen verder met het leven, soms al even haperend als hun telefoongesprekken. Achtentwintig keer pikken ze de telefoon op en hebben ze het over het weer, een nieuwe vrouw en troost. Ontzettend ontroerend en tegelijk humoristisch.

12 september om 20u30

Achter ’t eten

Toneelgroep Ceremonia (nu Het Kip), LOD Muziektheater & Theater Zuidpool

Een Golden Oldie die eenmalig hernomen wordt voor Het Theaterfestival. De voorstelling stond namelijk tien jaar geleden al eens op Het Theaterfestival. Dit jaar krijg je de unieke kans om deze voorstelling te (her)bekijken. Regisseur Eric De volder is inmiddels overleden, ook voor hem is het een mooi eerbetoon.

Marijke Pinoy en Ineke Nijssen kruipen nogmaals in de huid van een dochter en moeder ‘achter ’t eten'. Ze brengen muziektheater met muziek van Dick van der Harst. Net zoals er tien jaar later geschiedenis kleeft aan de voorstelling, is de voorstelling ook gebaseerd op een jarenoude briefwisseling waaruit een nieuw verhaal werd verteld. Een kans om de realiteit mooier te maken dan wat er in hun brieven werd beschreven.

10 en 11 september om 20u

Notallwhowanderarelost

Benjamin Verdonck / KVS & Toneelhuis

Theater in een extreem minimalistische, intieme vorm. Benjamin Verdonck heeft niet veel woorden nodig om onder de huid te kruipen, met zijn ingenieuze  experiment met touwtjes en geometrisch figuren. Denk aan de sfeer van toverlantaarns, tafeltheater en kijkdozen. Vergis je niet door te denken dat het een simpel spelletje poppenkast is. 

11-12-13 september om 20.30u