Vermaak na Arbeid in Leuven

Braakland/Zhebilding

OPEK

Pieter Claes

Foto’s voor Vermaak na Arbeid in Leuven

Bernard Van Eeghem

Google maps
location

Tijdens de drie festivaldagen van Vermaak na Arbeid kan je dankzij Braakland/ZheBilding in OPEK terecht voor muziek, maar vooral theater. Bill plukt drie toppers uit het eigenzinnige programma. 

In the Dark – One Mississippi, Two Mississippi

Radiomaakster Katharina Smets zag in Londen hoe mensen samenkomen in schemerige cafés, theater- of achterafzaaltjes, om samen te genieten van radiodocumentaires en andere hoorspelen. Na passages in Amsterdam en Antwerpen introduceert ze het concept nu in Leuven. 

One Mississippi, Two Mississippi (zo lang duren twee seconden in Amerika) draait rond het thema "tijd". Saskia De Coster en Inne Eysermans van Amatorski presenteren als intermezzo Eenentwintig (zolang duren twee seconden in België), een luisterstuk binnen de tweestrijd van ervarings- en kloktijd.

Donderdag 26 juni om 20u in de Kleine Zaal van OPEK. Tickets: 10/12 euro. 

Bloedsomloopworst 

Theatermaker, auteur en beeldend kunstenaar Bernard Van Eeghem brengt met Bloedsomloopworst een bevreemdende mix: deels typisch en compact festivaltheater, deels een evenement met in drie kwartier meer plotwendingen dan het scenario van Familie. Visueel een erg episch en beklijvend stuk, waarin Van Eeghem zijn talenten als tekenaar handig weet te benutten. 

vrijdag 27 juni om 20u15 in de Grote Zaal van OPEK. 

De kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat 

Jessa Wildemeersch brengt het epische gedicht van Louis Paul Boon, ondertussen al een kwarteeuw oud. Het thema – de moord op een achtjarig meisje – raakt ook vandaag nog een gevoelige snaar, net als de blind date tussen Wildemeersch en pianist Joris Caluwaerts (van onder anderen Zita Swoon en Magnus). Die laatste zorgt geheel improviserend voor muzikale begeleiding.

Op zaterdag 28 juni om 17u in de Kleine Zaal van OPEK. 

Check zeker eens het volledige programma als je vreest iets te missen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groepssessie “luisteren naar het WK voetbal”?