Vers Geweld IX @ Wereldcafé.coop

Leuven

Roncha - Felix Sandon - Stefanie Huysmans

Pieter Claes
  • Wereldcafé.coop
  • 26 okt 2016
Google maps
location

Jeugd en Poëzie en Wereldcafé.coop bekokstoven voor de negende keer een uitgepuurde en intieme poëzieavond. Vers Geweld overvalt op 26 oktober het Joris Helleputplein, met performances van Roncha, Felix Sandon en Stefanie Huysmans

Geen gouden kettingen en bitches 

De mannen van Bazart zijn lang niet de enigen die vinden dat zingen in het Nederlands moet kunnen. Met de Leuvense rapper Roncha -  zijn mama noemt hem gewoon Eric Reyntjens - spraken we een tijd geleden al eens. Zijn eerste solo-EP Nachtshift hebben we alvast grijsgedraaid. Verwacht geen gouden kettingen en bitches, maar wel taalkundige veelzijdigheid die elk genre overstijgt. 

 De dag dat Herman Brusselmans stopte met drinken 

Felix Sandon werd naar eigen zeggen geboren op de dag dat Herman Brusselmans stopte met drinken. Van Bonheiden verhuisde hij naar Mechelen, maar ook een beetje naar Leuven. Waar hij ook woont, hij schrijft pöezie, kortverhalen en sleutelt traag maar gestaag aan een eerste roman. 

Als enige vrouw in het gezelschap mag je Stefanie Huysmans gerust een creatieve duizendpoot noemen. Ze was als actrice al te zien op televisie en in het theater, schreef eigen theaterstukken en gaf lessen en workshops drama en toneel. Wij zijn dan ook benieuwd wat deze taaltovenares uit haar hoed komt toveren. 

Goed nieuws: je mag op 26 oktober helemaal gratis en voor niets komen kijken en luisteren naar Vers Geweld. Vergeet ook zeker je Joyn-kaart niet, want je kan er in Wereldcafé.coop punten mee scoren. Bij elk bezoek kan je er je kaart scannen, om vervolgens voordelen en kortingen bij elkaar te sprokkelen voor jezelf, je vrienden of voor een goed doel. 

 

Check hier wat er nog allemaal te beleven valt bij Wereldcafé.coop