Vier literaire toppers op Memento

Memento

Julie

Memento

Kortrijk organiseert haar eerste woordnacht naar aanleiding van de Week van de Poëzie.

Google maps
location

De poëzieweek staat voor de deur, ook in Kortrijk, met de allereerste woordnacht: Memento.

Dit jaar staat de Week van de Poëzie in het teken van "de herinnering". Reden genoeg voor stad Kortrijk om op 30 januari de eerste woordnacht te organiseren: Memento. Literaire performances nemen dan de hele stad over. Keuzestress? BILL zet zijn vier favorieten op een rijtje:

1. Siebrand Craeynest

Siebrand Craeynest is een Kortrijkse rapper. Op Memento improviseert hij teksten over door jou gekozen onderwerpen. Ben je benieuwd naar zijn freestyle skills, spring dan binnen in de bibliotheek van Kortrijk.

Waar? Centrale Bibliotheek Kortrijk

2. Mattijs Deraedt 

Voor de poëzieweek schrijft letterzetter Mattijs Deraedt over de vroegste herinneringen van Kortrijkse inwoners. “Een vroegste herinnering zegt iets wezenlijks over jezelf. Het vormt deels je identiteit” vertelde Mattijs ons eerder. Memento is je laatste kans om jouw vroegste herinnering over te brengen aan Mattijs. 

Waar? Centrale Bibliotheek Kortrijk

3. Poetry Slam

Vlaams en vice-Belgisch kampioen slam poetry Martijn Nelen en waardig tegenstander Teddy Bair gaan het verbale gevecht aan. Allebei horen ze tot het Gentse poetry slamcollectief Slambacht. Tijdens deze literaire battle speel jij jurylid.

Waar? Oxfam Bookshop

4. Afterparty

Krijg je niet genoeg van de woordenstroom? Sluit dan af met A Night of Hiphop. Op deze afterparty in JC Tranzit gooien MC’s nog wat woorden in het rond. Nadien mixen dj SNS en Discjockey Grazzhoppa Von Bruges de plaatjes aan elkaar.

Waar? JC Tranzit

 

Memento gaat door op 30 januari en start om 19u in Komma in de lucht (naast Boekhandel Theoria). Schrijf je gratis in via de onthaalbalie van de Centrale Bibliotheek van Kortrijk.