Vier maal op de planken

Steve Gunn - De Hersenhap - Idina Menzel - MiramirO

Inge

Zin in een fijn optreden, grappige voorstelling of wervelende performance? Wat beweegt er vandaag nog zoal op die prachtige bühne? BILL doorkruist het land op zoek naar wat er te beleven valt op de:

Muzikale planken

Steve Gunn - Muziekodroom, Hasselt

Singer-songwriter Steve Gunn haalt alle muzikale wapens uit de kast. Chill mode is on met de easy-going gitaarritmes en de bedwelmende stem van de Amerikaanse zanger. Deze zomer gaat hij met de alternatieve rockband Wilco op stap. Maar eerst kruipt hij In Hasselt op het podium met in de achterban zijn band met onder andere Jason Meahger en Paul Sukeena.

Op 26 mei kan je Steve Gunn bewonderen in de Hasseltste Muziekodroom.

Theatrale planken

De Hersenhap - CC De Spil, Roeselare

Hugo Matthysen maakte zich al onsterfelijk met de hilarische sketches in Het Peulengaleis, maar zijn pen is nog lang niet opgedroogd. In De Hersenhap kan je terecht in de winkel van Tine Embrechts en Karlijn Sileghem. Zij serveren jou wereldvraagstukken of kleine problemen à la carte. De humor, maatschappijkritiek en puike acteerprestaties vloeien naar goede gewoonte weer in overvloed.

Op 30 mei kan je De Hersenhap beleven in CC De Spil in Roeselare.

Zangplanken

Idina Menzel - Stadsschouwburg Antwerpen

De naam van deze Amerikaanse doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar als wij tippen met Elsa - Frozen - Let It Go, dan heb je haar stem ongetwijfeld al ettelijke malen gehoord. Naast haar bezigheden als actrice, zangeres en musicalster, toert ze nu de wereld rond en maakt ook een tussenstop in Antwerpen.

Je kan Idina Menzels indrukwekkend zangebereik uitchecken op 17 juni in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Straatplanken

MiramirO - verschillende locaties, Gent

Dat je de vierde wand gemakkelijk kan doorbreken, bewijst straatkunstenfestival MiramirO. Theater op locatie, straat- en circuskunsten, installaties verspreid over de stad: het is niet de bedoeling dat je op je stoel blijft zitten. Bovendien heeft het festival een kloppend, groen hart. Met de opbrengst van de festivalboekjes van vorige edities, planten ze een waar Miramiro-bos aan. Toppie!

Van 17 tot 21 juli kan je op verschillende locaties in Gent terecht voor MiramirO.