Wat te doen dit weekend: BRONKS XL Festival

BRONKS

Brussel

Pieter Claes

BRONKS XL FESTIVAL 2017

  • BRONKS
  • 21 tot 23 apr 2017
Google maps
location

BRONKS haalt voor de nieuwe editie van XL Festival weer alles en iedereen uit de kast, met dit jaar niet twee maar drie dagen vol theater, circus, dans en ander lekkers. 

Onder het label XL bundelt BRONKS allerhande workshops en projecten met en voor 12 tot 21-jarigen. Het XL Festival moet naar goede gewoonte weer de kers op de taart van de XL-werking worden. Het festival komt tot stand dankzij de inzet van tientallen jongeren, die zowel het artistieke als het organisatorische aspect voor hun rekening nemen.

 What do you mean?

Niet Justin Bieber, maar wel Maarten Seghers mag deze vrijdag het festival openen. Zijn succesvoorstelling What do you mean what do you mean and other pleasantries houdt het midden tussen een popsong zonder einde, een stand-up comedy show en een dansperformance. Seghers werd met zijn geesteskind in 2015 nog genomineerd voor de Choreographer’s Prix Jardin d’Europe

Daarna nodigen de BRONKS-ambassadeurs je onder de noemer Carte Blanche vanaf 20.30u uit om zelf het free podium betreden (of helemaal gratis en voor niets komen toekijken). Alles kan en alles mag, of je nu goesting hebt om te dansen, muziek te maken, te rappen of een circusact te brengen. Om te bekomen van je eerste aanval van plankenkoorts, kan je genieten van een fris pintje tijdens de XL party die de avond afsluit. 

 Voor het volledige programma van XL festival moet je hier zijn.