Wat te doen in november... in Aalst?

BILL tipt

Keeper - Father Murphy - Prachtig in zijn genre - Gili & Arnout Van Den Bossche

Pieter

BILL is je reddende dwaallicht doorheen de grauwe maand november: vier cultureel verantwoorde hersttoppers in de stad van de voil jeanetten. 

Gili & Arnout Van Den Bossche 

19/11 - De Looierij

Beroepsbedotter Gili en professionele grappenmaker Arnout Van Den Bossche (oud-laureaat van Humo's Comedy Cup) komen naar De Looierij voor een generale repetitie van hun nieuwe shows. Burn out voor beginners gaat op 23 november officieel in première. Tovenaar Gili volgt in januari met zijn nieuwe show Charlatan

Prachtig in zijn genre 

24/11 – CC De Werf 

Stijn van de Voorde (Studio Brussel) tracht in zijn hilarische stijl hedendaagse conceptuele kunst te begrijpen. Hij houdt zijn vergrootglas vooral boven creaties van kunstenaars die écht te ver gingen. Een ode aan alle gekken die gaten in hun schedel laten boren en sneeuwballen verkopen op de markt, allemaal “voor de kunst”.

Keeper 

24/11 - Ciné Palace 

De Belgische regisseur Guillaume Senez vertelt in zijn debuutfilm uit 2015 het verhaal van een jong koppel, Maxime en Mélanie. Maxim gaat nog naar school, maar droomt van een carrière als voetballer (en dan vooral als keeper). Wanneer Mélanie plots zwanger wordt, stort de wereld van de twee tortelduifjes in. Senez viel met zijn film in de prijzen op filmfestivals in HamburgLocarno, Torino en zelfs Taipei

Father Murphy + Inwolves

26/11 – Netwerk 

Inwolves trekt in Netwerk een blik buitenzinnige bassen open, onder de geestelijke leiding van drumster Karen Willems (Yuko, Zita Swoon). Ook Father Murphy komt overgewaaid uit Italië, met een benevelende set die ruikt naar gregoriaans mysterie en een nakende Apocalyps. Zijn misdienares Chiara Lee helpt hem tappen uit een wijwatervat vol psychedelische folk, industriële belletjes en speelgoedkeyboards.