Alle musea, concertzalen, theaters, ... sluiten even de deuren. Heel wat activiteiten worden daardoor geannuleerd of verplaatst door organisatoren, als corona-preventie.

10 écht goede Netflix-documentaires

10 écht goede Netflix-documentaires

Het is een fenomeen: door Netflix scrollen tot het laat wordt en je besluit om een willekeurige aflevering van Friends te kijken. Wij helpen je op weg met deze 10 écht goede Netflix-documentaires om het scrollen te doorbreken.

1) Rotten

Rotten toont de corruptie in de voedselindustrie in 12 afleveringen. Elke aflevering focust op een ander onderwerp en levert gegarandeerd meer wijsheid op wanneer je in de supermarkt twijfelt over de afkomst van de producten.

2) Jane

Moeder der primaten, Jane Goodall, wordt geëerd met de documentaire Jane. Gespijsd met uniek beeldmateriaal uit de archieven van National Geographic en commentaar van de antropologe herself; de film belooft alvast om alles uit de kast te halen.

3) Minimalism

Zin om je leven om te gooien? Dan is het tijd voor de docu Minimalism: alles over de ultieme levensstijl die het tegenwicht wil bieden voor overmatig consumeren.

4) Winter On Fire

Winter on Fire geeft een uniek verslag van de revolutie van Oekraïne zes jaar geleden. Wat startte met een vreedzame studentendemonstratie mondde uit in een gewelddadige en chaotische revolutie.

5) The Fear of 13

Netflix staat vol met true-crime docu’s, The Fear of 13 krijgt toch een speciaal plaatsje in dat genre. De documentaire vertelt het verhaal van Nick Yarris die onterecht veroordeeld werd voor moord en na 22 jaar op Death Row vrijkomt.

6) What Happened, Miss Simone

What Happened, Miss Simone toont het volledige leven van de Amerikaanse zangeres Nina Simone, die daarnaast ook mensenrechtenactiviste was.

7) Hitler, A Career

De oudste documentaire van het lijstje is alvast deze historische film uit 1977 over Hitler. De film duikt in het imago van Hitler en hoe het zo ver kwam dat deze man het meest destructieve staatshoofd ooit werd. De film analyseert tot op het bot en gebruikt nooit eerder gezien materiaal.

8) Period. End of Sentence.

Period. End of Sentence. is een kortfilm over Indische vrouwen die een stille seksuele revolutie starten. De documentaire volgt hun missie om goedkope en biologisch afbreekbare maandverbanden te maken en te verkopen.

9) The American Meme

Niet elke documentaire hoeft de wereld te veranderen of een groot schandaal bloot te leggen. Soms wil je ook geëntertaind worden. Dat kan met The American Meme. De documentaire volgt vier social media-persoonlijkheden terwijl ze op weg zijn om van zichzelf een lucratief merk te maken.

10) Sunderland ‘Til I Die

Als laatste een goed woordje voor Sunderland ‘Til I Die, een serie over de Engelse voetbalploeg Sunderland A.F.C. tijdens hun seizoen van 2017-2018. Volgens menig voetbalfan de beste reeks ooit op Netflix.

26 mei 2020